Τα “ψάλλει” ο Ομήρου στον Ακιντζί

{loadposition ba_textlink}

Σε αυτή τη χώρα υπάρχει μια νόμιμη κυβέρνηση, ένα μόνο νομικό υποκείμενο διεθνούς δικαίου και είναι η νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος χαρακτήρισε “απογοητευτική” τη στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος δεν παρέστη στη χθεσινή δεξίωση προς τιμή του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, λόγω της μη ικανοποιητικής απάντησης της γερμανικής πρεσβείας στο αίτημα της τ/κ πλευράς, όπως οι δύο κοινότητες εκπροσωπηθούν στην εκδήλωση με ισότιμο καθεστώς.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας για τα οδικά δυστυχήματα, ο κ. Ομήρου διερωτήθηκε: “Ποιο ήταν το αίτημα του κ. Ακιντζή; Το αίτημα του ήταν να εξισωθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του απευθυνθεί η προσφώνηση του Προέδρου του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα, του ψευδοκράτους; Αυτό ήταν το αίτημα; Ή ήταν αίτημα του να υποβαθμιστεί ο ΠτΔ σε κοινοτάρχη και να υπάρξει προσφώνηση και των δύο ως ηγετών των δύο κοινοτήτων;”.

Όπως είπε ο κ. Ομήρου “ούτε το ένα γίνεται, ούτε το άλλο γίνεται”, σημειώνοντας πως “σε αυτή τη χώρα υπάρχει μια νόμιμη κυβέρνηση, ένα μόνο νομικό υποκείμενο διεθνούς δικαίου και είναι η νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Είπε ακόμα πως “ο κ. Ακιντζι μπορεί να διαβάσει το ψήφισμα 186 του 1964, όπου ρητώς αναφέρεται, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε τότε η Τουρκία να διαλύσει την ΚΔ, ότι η κυβέρνηση τότε του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ήταν η μόνη νόμιμη κυβέρνηση, που ασκεί δυνάμει του διεθνούς δικαίου κυριαρχία σε όλη την επικράτεια της ΚΔ”.

“Και βεβαίως”, πρόσθεσε, “τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας τα οποία υιοθετήθηκαν μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους”.

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ο κ. Ακιντζί να μη συνεχίσει να απογοητεύει.