Ομήρου: “Προσβλητικές οι δηλώσεις Χούρικαν”

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου απέρριψε σήμερα ως απαράδεκτες χθεσινές δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου, τονίζοντας ότι η Βουλή δεν υπόκειται στον έλεγχο ή την κηδεμονία κανενός.

«Οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου Τζον Πάτρικ Χούριγκαν εις βάρος της Βουλής των Αντιπροσώπων για δήθεν κωλυσιεργία στη συζήτηση και ψήφιση της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις είναι απαράδεκτες και προσβλητικές για τη νομοθετική εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας», σχολίασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι «είναι τουλάχιστον προκλητικό ο Διευθυντής ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος να επιτίθεται λεκτικά στη Βουλή των Αντιπροσώπων και να απευθύνει ψόγο στα μέλη της για δήθεν ολιγωρία στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, επισημαίνει ο Γιαννάκης Ομήρου, «είναι ανεξάρτητη εξουσία, όργανο λαϊκής κυριαρχίας, αρύεται τις αρμοδιότητες της εκ του Συντάγματος και δεν υπόκειται στον έλεγχο ή την κηδεμονία είτε του κυρίου Χούριγκαν είτε οποιουδήποτε άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου».

«Απορρίπτω κατηγορηματικά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου» σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας πως «η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει να μελετά τα κυβερνητικά νομοσχέδια και τις προτάσεις νόμου μέσα σε εύλογο χρόνο, όπως έχει υποχρέωση, χωρίς εκβιαστικά χρονοδιαγράμματα και χωρίς υποδείξεις από οπουδήποτε και αν προέρχονται».