Ομόφωνα «πέρασε» στον ΟΗΕ το γαλλικό ψήφισμα για το ISIS

Έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη που έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών να το πράξουν και να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για να αποτρέψουν άλλες επιθέσεις της οργάνωσης.

Τα 15 κράτη μέλη του ΣΑ υιοθέτησαν ομόφωνα το ψήφισμα που υπέβαλε η Γαλλία, με το οποίο καλεί να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι.

«Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια παγκόσμια και πρωτόγνωρη απειλή για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», υπογραμμίζεται στο κείμενο του ψηφίσματος.

Παράλληλα καλούνται «όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, που έχουν την ικανότητα, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα… στα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ΙΚ… στη Συρία και το Ιράκ». Επιπρόσθετα ζητείται από τα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να περιορίσουν το ρεύμα των ξένων που επιδιώκουν να πολεμήσουν με την οργάνωση στο Ιράκ και τη Συρία, να αποτρέψουν και να εμποδίσουν την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

«Καλωσορίζω όποιον επιτέλους ξύπνησε και εντάχθηκε στην ομάδα που καταπολεμά τρομοκράτες» , δήλωσε ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζαφάρι, στους δημοσιογράφους, πριν την ψήφιση του γαλλικού σχεδίου ψηφίσματος.