Ομπάμα: Οι ΗΠΑ θα είναι αμείλικτες

Πιο «άκαμπτη» κάνουν την απόφαση των ΗΠΑ–η οποία θα είναι αμείλικτη– και των συμμάχων της να πολεμήσουν όσους στοχοθετούν τον άμαχο πληθυσμό αυτών, οι επιθέσεις στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα Μπαμακό στο Μαλί, δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επιτρέψει στους τζιχαντιστές να βρουν καταφύγιο .

Στην ομιλία του σε περιφερειακή σύνοδο κορυφής στη Μαλαισία, ο Ομπάμα χαρακτήρισε την επιδρομή της Παρασκευής και την σύλληψη ομήρων από ένοπλες μαχητές στο ξενοδοχείο στο Μαλί, ως μια «μια ακόμη φρικτή υπενθύμιση της μάστιγας της τρομοκρατίας».

«Η επίθεση αυτή κάνει πιο άκαμπτη την αποφασιστικότητα μας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι αμείλικτες», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο Μαλί βοήθησαν στην αποτροπή μεγαλύτερου αριθμού απωλειών ανθρώπινων ζωών.

Παράλληλα τόνισε πως οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν υπηκόους των ΗΠΑ που μπορεί να βρίσκονταν στο ξενοδοχείο.

Τουλάχιστον ένας Αμερικανός υπήκοος έχει ταυτοποιηθεί ανάμεσα στα θύματα, ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πρακτορείου Reuters, οι νεκροί της επίθεσης ανέρχονται στους 27.