Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε μαζί με τη Γαλλία τους τζιχαντιστές

{loadposition ba_textlink}

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το ΙΚ πρέπει να καταστραφεί. «Πρέπει να το κάνουμε μαζί» σημείωσε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι οι τζιχαντιστές της ISIS αποτελούν απειλή για όλους. «Είμαστε όλοι Γάλλοι» είπε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν πλήγμα και στον κόσμο.

«Ως Αμερικανοί, στεκόμαστε δίπλα στους φίλους μας στις καλές στιγμές και στις κακές, ό,τι κι αν γίνει» είπε.

«Οι ΗΠΑ και οι Γαλλία στέκονται ενωμένες, σε πλήρη αλληλεγγύη, για να αποδώσουν δικαιοσύνη σε αυτούς τους τρομοκράτες και να υπερασπιστούμε τα έθνη μας» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Ο Φρανσουά Ολάντ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επιπλέον ότι είναι πολύ σημαντικό να κλείσουν τα σύνορα της Τουρκίας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετακίνηση των εξτρεμιστών προς την Ευρώπη.

Επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη συριακή επικράτεια για να πολεμήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Η Γαλλία δεν θα επέμβει με στρατιωτικές δυνάμεις στο πεδίο» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

Ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι η αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία θα πρέπει να γίνει «όσο το δυνατόν συντομότερα», χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την απομάκρυνσή του από τον προεδρικό θώκο.

Πηγή: newsbeast.gr