Πάμε για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ως αντίποινα του βομβαρδισμού τουρκικών προμηθειών από τους Ρώσους, τα ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για συνεργασία της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος. Ο ίδιος ο Πούτιν σήμερα δήλωσε ότι η Ρωσία παρακολουθεί την ροή πετρελαίου από τους υποστηρικτές του ΙΚ στην Τουρκία.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως.

Γιατί η Τουρκία υποστηρίζει, ή μάλλον καλύτερα, γιατί είναι αντίθετη ως προς την διάλυση του Ισλαμικού Κράτους;

Για τον Ερντογάν οι εχθροί είναι οι Κούρδοι και όχι οι τρομοκράτες. Οι τζιχαντιστές εναντιώνονται στην ενδεχόμενη δημιουργία ενός Κουρδικού κράτους στην Βαγδάτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Ισλαμικό Κράτος να πολεμά τους Κούρδους βοηθώντας έμμεσα τον ίδιο τον Ερντογάν.

Γι’ αυτό δεν πρόκειται να συμμετέχει στην διάλυση του ΙΚ, αφού κάτι τέτοιο θα έδινε στο PKK την ευκαιρία να εδραιωθεί και να ξαναρχίσει τον πόλεμο κατά της Τουρκίας.

Αυτό δεν ήταν ποτέ μυστικό, απλά μετά και τα σημερινά γεγονότα η Ρωσία ανοιχτά πλέον κατηγορεί την Τουρκία ότι συνεργάζεται με την τρομοκρατία.

Πως θα δράσει η Ευρώπη σε περίπτωση που η Τουρκία εμπλέκεται με το Ισλαμικό Κράτος;

Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Βέλγιο την τελευταία εβδομάδα βρίσκονται σε ρυθμούς τρομοκρατίας.

Στο Παρίσι κλείνουν το μετρό και εκκενώνουν πλατείες. Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε «κέρφιου», με κλειστά σχολεία και απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Εάν αποδειχθεί τελικά ότι η Τουρκία υποστηρίζει το καθεστώς τρομοκρατίας τι είναι πρόθυμοι να πράξουν;

Το μακελειό στο Παρίσι δεν έχει ακόμα «καθαρίσει» και ο φόβος έχει κατακλύσει ολόκληρη την Ευρώπη. Αν αποδειχθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους θα πρέπει να λάβουν δράση αν πραγματικά θέλουν να «χτυπήσουν» την τρομοκρατία.

Είμαστε στα πρόθυρα ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου;

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές όχι. «Δεν πρόκειται να φτάσουμε σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο επειδή το θέλει ο Ερντογάν», δήλωσε Ρώσος πολιτικός αναλυτής στο RT.

Το ενδεχόμενο ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου είναι απομακρυσμένο. Σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης η Τουρκία θα βρεθεί μόνη. Το ΝΑΤΟ και οι μέχρι πρότινος σύμμαχοι της δεν πρόκειται να την υποστηρίξουν στρατιωτικά σε περίπτωση πολέμου. Όσες χώρες δεν χτυπήσουν την Τουρκία, θα παραμείνουν απλά ουδέτερες.

Το ερώτημα τίθεται στο τι είναι πρόθυμη η Ευρώπη να πράξει στις κατηγορίες ότι η Τουρκία υποκινεί και βοηθά το Ισλαμικό Κράτος και όχι αν θα φτάσουμε σε ένα Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.