Παράνομα τα “μόνο για Έλληνες” συσσίτια της Χρυσής Αυγής

{loadposition ba_textlink}

Τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής “μόνο για Έλληνες” θα θεωρούνται πλέον αξιόποινες πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπολος και βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θεσπίζεται ένα νέο άρθρο (361 Β του Ποινικού Κώδικα), με το οποίο τυποποιούνται ως αυτοτελή εγκλήματα ειδικής απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης οι ρατσιστικοί αποκλεισμοί από τις παροχές ή προσφορές αγαθών και υπηρεσιών που στηρίζονται σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παθόντος και διενεργούνται από καταφρόνηση.

Η καινούργια διάταξη αποτελεί ένα ιδιώνυμο αδίκημα, το οποίο θα ενταχθεί στα εγκλήματα κατά της τιμής και αναφέρεται ως εξής:

“Μετά το άρθρο 361 Α του Ποινικού Κώδικα προστίθεται άρθρο 361 Β ως εξής 

«1. Όποιος προμηθεύει αγαθά ή προσφέρει υπηρεσίες ή αναγγέλλει με δημόσια πρόσκληση την παροχή ή προμήθεια αυτών αποκλείοντας από καταφρόνηση πρόσωπα λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

2. Εάν στην πράξη της προηγούμενης παραγράφου συμμετείχαν δύο ή περισσότεροι επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) έως είκοσι πέντε (25.000)ευρώ”.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.