Πέρασαν το πακέτο για βόμβα, ενώ είχε μπακλαβά

{loadposition ba_textlink}

Δύο άνδρες καθυστέρησαν να επιβιβαστούν σε μια πτήση της εταιρείας Southwest την Τετάρτη, όταν ένας επιβάτης τους άκουσε να μιλούν αραβικά. Ο Maher Khalil και ο Anas Ayyad μπόρεσαν τελικά να επιβιβαστούν, όμως οι επιβάτες συνέχιζαν να δείχνουν προκατειλημμένοι απέναντί τους.

Ο Khalil κουβαλούσε ένα μικρό κουτί και οι επιβάτες τον διέταξαν να το ανοίξει, δήλωσε στο NBC Philadelphia την Πέμπτη. Παρόλο που ο ίδιος και ο φίλος του είχαν ήδη καθυστερήσει χωρίς λόγο, ο Khalil άνοιξε το κουτί και μοιράστηκε τον μπακλαβά που είχε μέσα με τους υπόλοιπους επιβάτες.

«Εάν αυτό το άτομο δεν αισθάνεται ασφαλές, αφήστε τον να πάρει το λεωφορείο. Είμαστε Αμερικανοί πολίτες όπως όλοι οι υπόλοιποι», είχε πει ο Khalil σε έναν υπάλληλο στην πύλη του αεροδρομίου.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε στο Gawker το Σάββατο ότι το περιστατικό διήρκεσε μόλις μερικά λεπτά.

«Είχαμε μια μικρή καθυστέρηση στην επιβίβαση η οποία διήρκεσε μόλις μερικά λεπτά, ενώ ολοκληρώναμε μια μικρή συζήτηση με έναν επιβάτη. Όλοι οι πελάτες επιβιβάστηκαν και έφτασαν στον προορισμό τους, την Φιλαδέλφεια», είπε εκπρόσωπος της αεροπορικής.

«Οι υπάλληλοι της Southwest υποδέχονται εκατοντάδες εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο. Είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια όλων των επιβατών και δεν είμαστε ανεκτικοί απέναντι σε οποιοδήποτε είδος προκατάληψης», είπε.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό τέτοιου είδους αυτή την εβδομάδα. Έξι άνδρες απομακρύνθηκαν από πτήση που είχε προορισμό το Χιούστον , όταν ζήτησαν από άλλους επιβάτες να αλλάξουν θέσεις για να κάτσουν όλοι μαζί. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο ABC Chicago ότι όλοι οι άνδρες ήταν από την Μέση Ανατολή.

Τα δύο επεισόδια στο Σικάγο αποτελούν μέρος μιας σειράς ισλαμοφοβικών περιστατικών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Πηγή: The Huff Post