Πέρασε με μικρές εκπλήξεις το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

{loadposition ba_textlink}

Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψηφίστηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ. (Απουσίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.)

Καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων (117 ψήφοι). «Παρών» δήλωσε το Ποτάμι (9 ψήφοι).

Εγκρίθηκαν επίσης, όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Από την συμπολίτευση απόντες κατά την ψηφοφορία ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.

Ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη, στα άρθρα 21, 31, 35, 39, 42, 43, 44, 51, 53.

Ειδικότερα, τα κόμματα ψήφισαν ως εξής:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε όλα τα άρθρα. Διαφοροποιήθηκε η βουλευτής ‘Αννα Βαγενά, η οποία καταψήφισε το άρθρο 53.

– Η ΝΔ καταψήφισε όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 53, το οποίο υπερψήφισε. Η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη καταψήφισε όλα τα άρθρα, διαφοροποιούμενη επί του άρθρου 53 που το ψήφισε το κόμμα της.

– Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 35 και 39.

– Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από το 39, το 44 και το 53, τα οποία υπερψήφισε.

– Το Ποτάμι καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 31, 39, 44 και 53.

– Το ΚΚΕ καταψήφισε όλα τα άρθρα, αλλά υπερψήψισε το 39, το 43 και το 53 και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 31, 42, 44.

– Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπερψήφισαν όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 53. Παρά την αρνητική ψήφο του έτερου κόμματος της συγκυβέρνησης, το άρθρο «πέρασε», καθώς υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ, την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

– Η Ένωση Κεντρώων καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 35, 39 και 53, στα οποία έδωσε την έγκρισή της.

Επίσης, ψηφίστηκαν οι τροπολογίες, οι οποίες και ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο, όπως και το νομοσχέδιο στο σύνολό του.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και σημειώθηκαν έντονοι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου από ακροδεξιούς στο συλλαλητήριο των Ποντίων, όπως και το θέμα της ποντιακής γενοκτονίας, το οποίο άνοιξε με δηλώσεις του προ ημερών ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατονόμασε ως εμπλεκόμενο στο επεισόδιο τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο και ως ηθικό αυτουργό τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εξαιτίας των δηλώσεών του σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Πηγή: newsbeast.gr