“Πέσαμε στο πάτωμα και κρυφτήκαμε πίσω από τα καθίσματα” (vid)

{loadposition ba_textlink}

Οι τρομοκράτες εγκλώβισαν εκατοντάδες ανθρώπους. Με εκρηκτικά και πολυβόλα, ανατίναζαν και εκτελούσαν τους ομήρους.

Όλα τα μέλη του συγκροτήματων των Eagles Of Death Metal, που έπαιζαν εκείνη τηων ώρα, ότι εξήλθαν από το χώρο της συναυλίας.

Όμηρος μέσα από το Μπατακλάν έκανε απελπισμένη έκκληση για βοήθεια, μέσω πόστ που έγραψε στο Facebook.

«Είμαι ακόμη μέσα στο Μπατακλάν. 10ς όροφος. Βαριά τραυματισμένος. Υπάρχουν επιζώντες στο εσωτερικό. Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν. Στον 1ο όροφο γρήγορα».

«Ήμουν στο κοινό. Η συναυλία είχε αρχίσει εδώ και περίπου μία ώρα, όταν αρχίσαμε να ακούμε πολύ δυνατούς θορύβους. Προέρχονταν από το πίσω μέρος της αίθουσας. Τότε το πλήθος άρχισε να κινείται και οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν και έτρεχαν για να βγουν έξω. Εμείς πέσαμε στο πάτωμα και κρυφτήκαμε πίσω από τα καθίσματα. Ξεκινήσαμε να σερνόμαστε προς την έξοδο κινδύνου. Καταφέραμε να κρυφτούμε σε ένα δωμάτιο. Κλειστήκαμε εκεί και περιμέναμε την αστυνομία να μας εντοπίσει και να μας σώσει» δήλωσε στην κάμερα του euronews, μια νεαρή κοπέλα.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, δήλωσε ότι η έρευνα θα προσδιορίσει εάν υπάρχουν ακόμη συνεργοί των τρομοκρατών οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.

«Για ακόμη μια φορά, οι εισαγγελείς ανοίγουν τον φάκελο της τρομοκρατίας. Η αστυνομία πιστεύει ότι ορισμένοι ένοπλοι μπορεί να έχουν διαφύγει της σύλληψης» μεταδίδει ο απεσταλμένος του Euronews στο Παρίσι, Τζέιμς Φρένεϊ.

 


Images de la fusillade au Bataclan από lemondefr

Ο Ντανιέλ Πσενί, δημοσιογράφος της Le Monde ο οποίος τράβηξε το συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει τα άτομα να βγαίνουν από την έξοδο κινδύνου στο Μπατακλάν, τραυματίστηκε όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει και βγήκε στο δρόμο για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Μπόρεσε όμως και περίγραψε τις στιγμές που έζησε:

«Προσπαθούσα να δουλέψω. Η τηλεόραση ήταν ανοιχτή. Προβαλλόταν μια ταινία του Jean-Hugues Anglade στην οποία παίζει τον αστυνομικό. Άκουσα θόρυβο όπως πυροτεχνήματα και στην αρχή νόμισα ότι ήταν από την ταινία. Όμως ο θόρυβος γινόταν πιο δυνατός. Τόσο δυνατός που πήγα στο παράθυρο. Κατοικώ στον δεύτερο όροφο και το σπίτι μου «βλέπει» στην έξοδο κινδύνου του Μπατακλάν. Κάποιες στιγμές έχω δει βίαιες εξόδους, αλλά αυτή την φορά έβλεπα όλο τον κόσμο να τρέχει προς κάθε κατεύθυνση, είδα άτομα στον δρόμο, αίμα. Κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί. Ρώτησα τι συμβαίνει. Ο κόσμος ξεχύνονταν προς τους γύρω δρόμους. Μια γυναίκα κρεμόταν από το παράθυρο του Μπατακλάν στον δεύτερο όροφο! Μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου. Τότε είπα ότι πρέπει να πάω κάτω και να ανοίξω στους ανθρώπους αυτούς έτσι ώστε να μπορέσουν να βρουν ένα καταφύγιο. Έτσι κατέβηκα και άνοιξα την πόρτα του κτιρίου. Ένας άντρας ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο. Ένας άλλος που δεν είχα δει νωρίτερα ήταν χτυπημένος και προσπαθούσε να κρυφτεί. Έπρεπε να βρω το θάρρος εκείνη τη στιγμή. Δεν θυμάμαι τι συνέβη για μια στιγμή. Όμως θυμάμαι ότι ένιωσα κάτι σαν ένα πυροτέχνημα να σκάει στο αριστερό μου χέρι και είδα να πετάγεται αίμα. Νομίζω ότι ο άνθρωπος που με πυροβόλησε ήταν στο παράθυρο του Μπατακλάν. Ένας άλλος άνθρωπος σώθηκε από γείτονες που κατοικούν στον τέταρτο όροφο. Ήταν πυροβολημένος στο πόδι. Ήταν Αμερικανός. Έκανε εμετό συνεχώς και ήταν παγωμένος. Πίστεψα ότι θα πέθαινε. Καλέσαμε την πυροσβεστική αλλά ίσως να μην προλάβαινε. Κάλεσα ένα φίλο μου γιατρό που μου εξήγησε πως να δέσω ένα πουκάμισό μου στην πληγή».