“Πυρά” Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων κατά Τράπεζας Κύπρου

{loadposition ba_textlink}

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων εκφράζει την απαρέσκεια του για χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Τράπεζας Κύπρου Μιχάλη Περσιάνη, σε τηλεφωνική του παρέμβασης στην τηλεόραση του ΡΙΚ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι η Τράπεζα ως ανάδοχος της Λαϊκής, μετέφερε στα βιβλία της τα δάνεια της, αλλά δεν δέχθηκε να αναλάβει και τα αξιόγραφα της, με τα οποία εξασφαλίζονταν τα δάνεια αυτά, αναφέρεται. Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι σε ένδειξη «καλής θέλησης» και για να «ανακουφίσει» τους δανειολήπτες αυτούς, τους προσφέρει τρεις επιλογές για να διευθετήσουν τα δάνειά τους, κουρεύοντας τα, με ποσοστό ανάλογα με την επιλογή που θα διαλέξει ο δανειολήπτης.

«Δεν τα διαγράφει. Δεν τα συμψηφίζει. Απλώς τα κουρεύει. Προσφιλές ρήμα (το κουρεύω) για τις τράπεζες, την Κεντρική και την κυβέρνηση», αναφέρεται.

Όπως αναφέρεται, τις λέξεις «καλή θέληση» και «ανακούφιση» τις χρησιμοποίησε ο κ. Περσιάνης στην αδυναμία του να απαντήσει στην ερώτηση: «αφού πήρατε τα δάνεια, γιατί δεν πήρατε και την περιουσία με την οποία εξασφαλίζονται, δηλαδή τα αξιόγραφα;». Εκείνο που απάντησε, αναφέρει ο Σύνδεσμος, ήταν ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν έχει να κάνει τίποτε με τα αξιόγραφα της Λαϊκής.

Πηγή: ΚΥΠΕ