Πιθανόν να οφείλεται σε έκρηξη η συντριβή του ρωσικού Airbus

{loadposition ba_textlink}

Η αιτία της συντριβής του ρωσικού Airbus A321 στο Σινά το περασμένο Σάββατο είναι πιθανόν να ήταν μια έκρηξη, όμως δεν είναι σαφές αν προκλήθηκε από βόμβα ή από τα καύσιμα του αεροπλάνου, ανέφερε σήμερα μια αιγυπτιακή πηγή, προσκείμενη στις έρευνες.

«Πιστεύεται ότι ήταν μια έκρηξη, αλλά το τι είδους ήταν δεν έχει αποσαφηνιστεί. Εξετάζουμε την άμμο στο σημείο της συντριβής για να προσδιορίσουμε αν ήταν βόμβα», ανέφερε η πηγή αυτή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά έχει υποστεί ζημιές

Στο μεταξύ, οι ερευνητές εξέτασαν τα περιεχόμενα του καταγραφέα στοιχείων πτήσης, ενός από τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρείας Metrojet, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

Το αεροσκάφος κατέπεσε το περασμένο Σάββατο στην έρημο του Σινά, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, αφού διαλύθηκε στον αέρα, 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ, με αποτέλεσμα το θάνατο και των 224 επιβατών του αεροσκάφους.

Όπως ανέφερε το υπουργείο, το δεύτερο μαύρο κουτί, ο αποτυπωτής ομιλίας θαλάμου διακυβέρνησης (CVR) καταστράφηκε εν μέρει και απαιτείται αρκετή δουλειά για την εξαγωγή δεδομένων.

«Συνεπώς δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω σχολιασμό για το CVR. Οι έρευνες στον τόπο της πτώσης του αεροσκάφους συνεχίζονται», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή: newsbeast.gr