ΠτΔ: “Καταδικάζω μετά βδελυγμίας τις επιθέσεις στη Γαλλία”

{loadposition ba_textlink}

“Καταδικάζω μετά βδελυγμίας τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων και των τραυματισμό πολλών άλλων” αναφέρει ο Πρόεδρος σε γραπτή δήλωση. “Τέτοιες άνανδρες πράξεις προκαλούν τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας και κάθε σώφρονα πολίτη” συμπληρώνει.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει πως “οι εγκληματικές αυτές ενέργειες που έχουν στόχο αθώα και ανυποψίαστα θύματα πετυχαίνουν μόνο τη σφυρηλάτηση της θέλησης για από κοινού αποφασιστική δράση εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας”.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος εκφράζει βαθιά λύπη και συγκλονισμό και μεταφέρει “δια μέσου του φίλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και το γαλλικό λαό στο σύνολο του”.

 

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Καταδικάζω μετά βδελυγμίας τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων και των τραυματισμό πολλών άλλων.

Τέτοιες άνανδρες πράξεις προκαλούν τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας και κάθε σώφρονα πολίτη.

Οι εγκληματικές αυτές ενέργειες που έχουν στόχο αθώα και ανυποψίαστα θύματα πετυχαίνουν μόνο τη σφυρηλάτηση της θέλησης για από κοινού αποφασιστική δράση εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και το συγκλονισμό μου και δια μέσου του φίλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και το γαλλικό λαό στο σύνολο του.