ΠτΔ: “Το κράτος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ”

{loadposition ba_textlink}

«Θέτοντας σήμερα το θεμέλιο λίθο του γηπέδου της ΑΕΚ», ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της επαρχίας της Λάρνακας. Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των ιδιωτών οι οποίοι επένδυσαν στο έργο, γεγονός που δείχνει το πόσον μπορεί κανένας να εμπιστεύεται την ιδιωτική πρωτοβουλία, που πολλές φορές ενεργεί ταχύτερα, πρακτικότερα και βεβαίως αποτελεσματικότερα».

«Το Κράτος», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «θα είναι αρωγός στην προσπάθεια. Δυστυχώς η δέσμευση ήταν να προηγηθεί το απολύτως αναγκαίο στάδιο της Λεμεσού αφού υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του Τσιρείου. Με την εξέλιξη των οικονομικών και την ορθή διαχείριση θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε αποφασιστικά δίπλα σας έτσι ώστε να ολοκληρώσετε αυτό το εξαίρετο έργο. Από το 2017 πιστεύω πως θα είμαστε σε θέση για να συμβάλουμε μαζί σας στην ολοκλήρωση αυτού του οράματος».

«Δεν μπορώ να μην ευχηθώ επιτυχίες στην ΑΕΚ» συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «μιας καθόλα αξιόλογης ομάδας που διακρίνεται τα τελευταία χρόνια, διεκδικεί πρωταθλητισμό με φιλάθλους που τιμούν το ποδόσφαιρο και αυτό έχει σημασία.” Αναφέρθηκε επίσης σε χούλιγκανς που αμαυρώνουν και το άθλημα και γενικότερα την τιμή αλλά και τη φήμη των σωματείων μας.

«Χαίρομαι», κατέληξε, «γιατί ποτέ στη Λάρνακα δεν έχουν εκδηλωθεί ανάλογα φαινόμενα παραβίασης κανόνων, είτε του αθλητισμού είτε του νόμου».

Πρόκειται, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΑΕΚ Άντρο Καραπατάκη, για ένα απλό, λειτουργικό αλλά και σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η πρώτη φάση που αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαϊου 2016 με κόστος €5,8 εκατ. προνοεί τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών και την κατασκευή τριών κερκίδων χωρητικότητας 5.800 θεατών. Η καταπακτή που θα συνδέει το νέο γήπεδο με το υφιστάμενο θα δώσει ευκαιρία αξιοποίησης των αποδυτηρίων και των υπολοίπων χώρων του ΓΣΖ.

Στην τελική του μορφή το γήπεδο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ κατηγ. 4, θα στοιχίσει €8,5 εκατομμύρια και θα είναι χωρητικότητας 8.500 θεατών με διαχειριστή δημόσια εταιρεία που είναι μια κοινοπραξία της ΑΕΚ και ιδιωτών επενδυτών.