Ρυθμός ανάπτυξης 2,2% το 3ο τρίμηνο του 2015

{loadposition ba_textlink}

Ρυθμό ανάπτυξη 2,2% κατέγραψε η κυπριακή οικονομία το 3ο τρίμηνο του 2015 σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που η οικονομία καταγράφει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ύστερα από 14 συνεχόμενα τρίμηνα, αφού από το 1ο τρίμηνο του 2011 η κυπριακή οικονομία εισήλθε σε ένα κύκλο ύφεσης που διήρκεσε μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2014.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το 3ο τρίμηνο του 2015 είναι θετικός και υπολογίζεται σε 2.3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 2.2%.

Η ανάπτυξη κατά το 2ο τρίμηνο του 2015 ήταν 0,5%, ενώ κατά το 1ο τρίμηνο ανήλθε στο 1,2%.

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασαν οι τομείς “Μεταποίηση”, “Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο”, “Ξενοδοχεία και Εστιατόρια”, “Μεταφορές” , “Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές δραστηριότητες”, “Διοικητικές και Υποστηρικτικές δραστηριότητες” καθώς επίσης και οι “Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί”.

Αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασαν οι τομείς ” Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία”, ” Δραστηριότητες Νοικοκυριών ως Εργοδοτών” καθώς και ο τομέας “Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών”.

Πηγή: ΚΥΠΕ