Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν το Σάββατο οι Βρυξέλλες

{loadposition ba_textlink}

Πρόκειται για τον Σαλάχ Αντεσλάμ, ο αδερφός του οποίου ήταν ένας από τους καμικάζι που ανατινάχτηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, ο Σαλάχ Αντεσλάμ έλαβε και αυτός μέρος στο μακελειό στο Παρίσι αλλά στη συνέχεια επέστρεψε σώος και αβλαβής στις Βρυξέλλες. Αγνωστο γιατί, ο Σαλαχ Αντεσλάμ φαίνεται να είναι ο μόνος επιζών τρομοκράτης της επίθεσης της 13ης Νοεμβρίου.

Η βελγική αστυνομία έχει συλλάβει τον Χαμζά Ατού, 21 χρόνων, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου του ομολόγησε ότι μετά το μακελειό της προπερασμένης Παρασκευής ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Αντεσλάμ από το Παρίσι στις Βρυξέλλες. Δηλώνει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για την επίθεση στο Παρίσι και πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αντεσλάμ. Ομολόγησε όμως ότι ο Αντεσλάμ αποβιβάστηκε στο προάστιο Λάκεν των Βρυξελλών και ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν εξαιρετικά νευρικός. Αφησε να εννοηθεί ότι ο Αντεσλάμ ίσως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Η βελγική αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι συνέλαβε ένα ακόμα Βέλγο πολίτη όποιος φέρεται να ενέχεται στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Δεν έδωσε ωστόσο στη δημοσιότητα την ταυτότητα του συλληφθέντος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πολλές προσαγωγές χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται από την πλευρά της αστυνομίας. Βελγικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι στις ανακρίσεις μετέχουν περίπου 800 Γάλλοι αστυνομικοί και 300 Βέλγοι. Ο αριθμός τηλεφώνου που έχει θέσει στη διάθεση του κοινού η βελγική αστυνομία για τα ζητήματα της τρομοκρατίας δέχεται πάνω από 400 κλήσεις την ώρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι βελγικές αρχές.

Στο μεταξύ, οι Βρυξέλλες παρέπεμπαν χθες σε ένα νεκροταφείο ζωντανών. Οι συγκοινωνίες υπολειτούργησαν και οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι ήταν κλειστοί μετά από σύσταση των δήμων της περιφέρειας των Βρυξελλών. Ενοπλοι αστυνομικοί περιπολούν συνεχώς και αδιακόπως στο κέντρο της πόλης ενώ εξαιρετικά εμφανής είναι και η παρουσία του στρατού.

Πηγή: KYΠΕ