Σάλος με ύποπτα τρόφιμα στα κατεχόμενα

{loadposition ba_textlink}

Ποσότητες σκόνης γάλακτος που προορίζονται στην παρασκευή παγωτού και γλυκών αξίας 500 χιλιάδων ευρώ κάθε μήνα μεταφέρεται στα κατεχόμενα όπου χρησιμοποιούνται για την κατασκευή χαλουμιών και γιαουρτιού.

Με τίτλο “Διακίνηση αξίας 500 χιλιάδων ευρώ κάθε μήνα” η εφημερίδα “Αφρίκα” αναφέρεται σε καταγγελίες Τ/κ στην εφημερίδα, ο οποίος όμως διατηρεί την ανωνυμία του, σύμφωνα με τον οποίο ποσότητες σκόνης γάλακτος από τις ελεύθερες περιοχές μεταφέρονται στα κατεχόμενα με παράνομους και ποικίλους τρόπους.

Οι καταγγελίες αφορούν διακίνηση του προϊόντος στην περιοχή Λουρουτζίνας ενώ η σκόνη γάλακτος μεταφέρεται σε σακούλες 25 κιλών και αξίας 250 στερλινών.

Έλεγχοι για πλαστικό ρύζι στα κατεχόμενα μετά από καταγγελίες

Εντατικούς ελέγχους σε ρύζι που εισάγεται στα κατεχόμενα από την Κίνα μέσω Τουρκίας πραγματοποιεί το λεγόμενο υπουργείο γεωργίας μετά από καταγγελίες πολιτών ότι σε συσκευασίες ρυζιού που πωλούνται στην αγορά στα κατεχόμενα έχει εντοπιστεί πλαστικό ρύζι.

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην τ/κ εφημερίδα “Χαβαντίς” με τίτλο “Προσοχή στο πλαστικό ρύζι” ποσότητες εισαγόμενου ρυζιού από την Κίνα έχουν εντοπιστεί σε δύο εισαγωγικές εταιρείες, οι οποίες όπως φαίνεται δεν προβαίνουν στους απαραίτητους ελέγχους και διοχετεύουν το πλαστικό ρύζι στην αγορά αναμιγνύοντας το με ρύζι.

Δείγματα που έχουν παρθεί από τις δύο ύποπτες εταιρείες έχουν σταλεί για εξετάσεις ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται σε δύο βδομάδες.

Όπως αναφέρεται, το πλαστικό ρύζι αναμειγνύεται με πουρέ πατάτας για να ξεγελάει στην όψη και στην υφή.

Πηγή: ΚΥΠΕ