Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας στο Βέλγιο

{loadposition ba_textlink}

Σε εξέλιξη είναι έξι έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή των Βρυξελλών στο «άμεσο περιβάλλον» του Μπιλάλ Χαντφί, ενός από τους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Παρισιού, έγινε γνωστό από την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Οι αστυνομικές έφοδοι πραγματοποιήθηκαν σε συνοικίες της περιφέρειας των Βρυξελλών, ανάμεσά τους στο Μόλενμπεκ, «στο άμεσο περιβάλλον του Χαντφί, της οικογένειάς του, φίλων του», δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας. «Είναι ένας φάκελος που ήδη υπήρχε, μετά την αναχώρηση του Χαντφί για τη Συρία».

Ο 20χρονος Μπιλάλ Χαντφί γαλλικής εθνικότητας αλλά κάτοικος Βελγίου, είναι ένας από τους καμικάζι που έχασε τη ζωή του όταν πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά με το οποίο ήταν ζωσμένος στην πλατεία του Σταδίου της Γαλλίας, κοντά στο Παρίσι.

Οι έρευνες διεξήχθησαν σε διάφορες συνοικίες της περιοχής των Βρυξελλών, μεταξύ τους οι Μόλενμπεκ-Σεν-Ζαν, Ζετ, Ικλ, διευκρινίζει η εισαγγελία.

Εξάλλου άλλη έφοδος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στη συνοικία Λάκεν των Βρυξελλών, «στο πλαίσιο των ερευνών για τον φάκελο του Παρισιού», κατά τη διάρκεια της οποίας ένα άτομο συνελήφθη. Ο βαθμός της εμπλοκής του «μένει να εξεταστεί», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Πηγή: newsbeast.gr