Εργασία: Σεπτέμβριος και Μάρτιος οι καλύτεροι μήνες

{loadposition ba_textlink}

Με την βοήθεια του Δημήτρη Δανιήλ, ιδιοκτήτη και διαχειριστή του «Aggeliesergasias.com» και της σελίδας «Αγγελίες Εργασίας» στο Facebook με πάνω από 60.000 μέλη, κάθε εβδομάδα θα προσπαθούμε να χαρτογραφήσουμε την αγορά εργασίας στην Κύπρο.

Το φθινόπωρο πλησιάζει στο τέλος του, αλλά η αγωνία για την αναζήτηση εργασίας δεν σταματάει ποτέ, αφού και σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας 38.365 παραμένουν εγγεγραμμένοι άνεργοι, χωρίς να υπολογίζουμε τις χιλιάδες νέους που έχουν ήδη φύγει από την Κύπρο για να αναζητήσουν μία νέα καριέρα στο εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Δανιήλ… αποκαλύπτει ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για να αναζητήσει κανείς εργασία στην Κύπρο:

Το φθινόπωρο και συγκεκριμένα ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας, γεμάτος με νέες αγγελίες εργασίας. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί ο κόσμος γυρνάει από τις διακοπές του, τα πανεπιστήμια γεμίζουν φοιτητές και οι επιχειρήσεις αρχίζουν τα σχέδια τους για τη σεζόν, με αποτέλεσμα να κινείται η αγορά και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Αλλά ο καλύτερος μήνας είναι ο Μάρτιος, γιατί τότε ανοίγει η τουριστική περίοδος. Οι παραλιακές πόλεις παίρνουν την πρωτοκαθεδρία με τις περισσότερες αγγελίες για θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τα στατιστικά μας, ο Μάρτιος είναι ο μήνας με τις περισσότερες αγγελίες του χρόνου.

Στον τομέα των νέων τεχνολογιών, πόσοι εργοδότες αναζητούν υποψηφίους μέσω soccialmedia? Υπάρχουν περισσότερες θέσεις για προγραμματισμό, digitalmarketing;

Σχεδόν όλοι οι εργοδότες, πλέον, αναζητούν υποψηφίους από τα SocialMedia, ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους πιο “παραδοσιακούς” τρόπους. Οι θέσεις για τις νέες τεχνολογίες, όπως ο προγραμματισμός και το digitalmarketing ειδικά τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί ραγδαία κι αυτό εξηγείται γιατί ολοένα και περισσότερες εταιρείες θέλουν να έχουν παρουσία στο διαδίκτυο με δικό τους website, σελίδες στα SocialMedia και χρειάζονται νέο προσωπικό για όλες αυτές τις θέσεις.

Ωραία όλα αυτά, αλλά στο τέλος όλοι ενδιαφέρονται για τον μισθό στις θέσεις που προσφέρονται. Σε πόσες αγγελίες αναφέρεται ο μισθός;

Η αλήθεια είναι ότι ο προσφερόμενος μισθός σε μία αγγελία εργασίας σπάνια αναφέρεται, καθώς υπάρχουν και πολλές αγγελίες όπου σημειώνεται ότι ο μισθός είναι ανάλογος με τα προσόντα του υποψηφίου που τελικά θα επιλεγεί.

Εσύ, βάσει της εμπειρίας σου, μπορείς να υπολογίσεις περίπου το μέσο όρο των μισθών που προσφέρονται; Είναι πάνω από το βασικό μισθό;

Με βάση τα στοιχεία που έχω στην διάθεσή μου, ο μέσος όρος του προσφερόμενου μισθού είναι περίπου στα 1.100€ το μήνα, ο οποίος ναι μεν είναι πάνω από τον βασικό μισθό ενός ανειδίκευτου εργάτη, αλλά χαμηλότερος από τον βασικό μισθό ενός απόφοιτου πανεπιστημίου.

* Διαβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” εδώ!