Στο νοσοκομείο Αμμοχώστου και Λάρνακας οι μετανάστες

 {loadposition ba_textlink}

Στα Γενικά Νοσοκομεία Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και στη Λάρνακα μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που έχουν διασωθεί κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή από τα παγωμένα νερά ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν άρχισε να βουλιάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών, ο αριθμός των οποίων είναι ακόμα άγνωστος όπως άγνωστη είναι και η χώρα προέλευσης και η υπηκοότητα τους, συνεχίζεται από το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή πλωτών και πτητικών μέσων.

Συγκεκριμένα στην επιχείρηση συμμετείχαν πλωτά μέσα της Λιμενικής Αστυνομίας και του Πολεμικού Ναυτικού και αεροπορικά μέσα της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Τα πτητικά μέσα κατάφεραν να περισυλλέξουν από τα παγωμένα νερά και να μεταφέρουν στην ακτή 14 συνολικά μετανάστες οι οποίοι στη συνέχεια με ασθενοφόρα διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Λόγω έλλειψης χώρου στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου έξι από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τόσο η Πολιτική Αμυνα όσο και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας έχουν ήδη κινητοποιηθεί ενώ μέλη της Πολιτικής Αμυνας βρίσκονται τόσο στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου όσο και στο νοσηλευτήριο της Λάρνακας παρέχοντας βοήθεια εκεί και όπου χρειάζεται.

Η επιχείρηση διάσωσης του ΚΣΕΔ δυσχεραίνουν τόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή όσο και η θαλασσοταραχή που επικρατεί.

Σημειώνεται ότι στα γραφεία του ΚΣΕΔ στη Λάρνακα μετέβη απόψε και ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης ο οποίος συμμετέχει στις ενέργειες για συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης των μεταναστών.

Πηγή: KYΠΕ