Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στα σύνορα Σερβίας – Κοσόβου

{loadposition ba_textlink}

Η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε τρία άτομα στον μεθοριακό σταθμό «Τζενεράλ Γιάνκοβιτς» στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ως ύποπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν οι συλληφθέντες εχθές μετέβησαν αεροπορικώς, μέσω του αεροδρομίου των Σκοπίων, στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές δεν τους επέτρεψαν την είσοδο και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν. Η αστυνομία αναφέρει επίσης ότι αμέσως μετά την σύλληψή τους πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο σημεία στο Κόσοβο και από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποδεικνύεται η σχέση τους με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα και τους επιβλήθηκε κράτηση 48 ωρών. Στο επίσημο ανακοινωθέν δεν αναφέρονται στοιχεία για την ταυτότητα των συλληφθέντων ωστόσο όπως αποκαλύπτουν τα ΜΜΕ του Κοσόβου είναι αλβανικής εθνότητας με διαμονή στις πόλεις Μιτρόβιτσα, Βούτσιτρν και Γκνίλανε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία του Κοσόβου από την ημέρα που έγινε η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι αύξησε τα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους σε όλες τις συνοριακές διαβάσεις.

Πηγή:newsbeast.gr