Σήμερα αποφασίζουν οι νοσηλευτές

Καθοριστική για τα επόμενα βήματά τους αναμένεται να είναι η σημερινή συνάντηση του κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ,  των νοσηλευτών ψυχικής υγείας και της συντονιστικής των εκτάκτων, αναφορικά με τα πάγια αίτηματά τους για μετατροπή των συμβολαίων σε αορίστου χρόνου κα την αποποπαγοποίηση των θέσεων που βρίσκονται ενώπιον της ΕΔΥ (157 θέσεις για τη Γενική Νοσηλευτική και 28 για τα Ψυχιατρική Νοσηλευτική).

Σε δηλώσεις του στο «24h», ο Πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα που έδωσαν οι νοσηλευτές στην κυβερνητική πλευρά έληξε εδώ και κάποιες μέρες, εντούτοις δεν υπάρχει ακόμη κάτι χειροπιαστό για το τι μέλλει γενέσθαι. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Αργυριδης, η μέχρι στιγμής πληροφόρηση που είχε είναι ότι το αίτημα για αποπαγοποίηση των θέσεων βρίσκεται ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών, ενώ σε ότι αφορά στην μετατροοπή των συμβολαίων των εκτάκτων σε αορίστου, το θέμα επεξεργάζεται η Γενική Εισαγγελία.

Ωστόσο, ο κ. Αργυρίδης, ανέφερε ότι για τις περαιτέρω ενεργειες του νοσηλευτικού προσωπικού, θα ληφθούν αποφάσεις στη διάρκεια σημερινής συνάντησης όλων των εμπλεκομένων.