Συνάντηση Ερντογάν – Μπαν γκι-Μουν στην Αττάλεια για το Κυπριακό

{loadposition ba_textlink}

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση εκπρόσωπος του ΓΓ, οι δύο ηγέτες καταδίκασαν με τον ισχυρότερο τρόπο τις επιθέσεις στο Παρίσι και τόνισαν την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία κατά τρόπο αποφασιστικό και ενιαίο.

«Ο ΓΓ εξέφρασε την εκτίμηση προς την τουρκική προεδρεία των G20, τονίζοντας ότι η σύνοδος λαμβάνει χώρα σε μη νηφάλιους καιρούς που απαιτούν ενότητα στη δράση. Στο πλαίσιο αυτό ο ΓΓ επαναβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει σε λίγους μήνες το συνολικό του σχέδιο δράσης εναντίον του εξτρεμισμού».

Επίσης αντάλλαξαν απόψεις για τον πως θα προχωρήσουν για την επίλυση της κατάστασης στη Συρία κι ο ΓΓ ευχαρίστησε θερμά την Τουρκία γιατί φιλοξενεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων από τη χώρα αυτή.

«Τέλος οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στην Παλαιστίνη, τη Λιβύη και την Κύπρο, όπως και θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή».
Καταλήγοντας επισημαίνει ότι ο ΓΓ υπογράμμισε την σημασία της κινητοποίησης των G20 με σκοπό να επιτευχθεί μία ουσιαστική και φιλόδοξη συμφωνία για το περιβάλλον στο Παρίσι.

Πηγή: KYΠΕ