Συναντήθηκαν Αναστασιάδης – Τσίπρας (pics)

 

{loadposition ba_textlink}

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του στην Ιορδανία, ενώ οι δυο ηγέτες συζήτησαν, κατά τη διάρκειά μακράς συνάντησης τους στη Μάλτα και για την παρούσα φάση του Κυπριακού, με αφορμή το επικείμενο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία.

`Οπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντηση έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση πραγμάτων στην περιοχή και για την ανάγκη μέσα από κοινές πρωτοβουλίες, όπως οι τριμερείς συναντήσεις Κύπρου – Ελλάδας -Αιγύπτου και Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, να αντιμετωπιστούν κοινές προκλήσεις και αναληφθούν κοινές δράσεις προς όφελος των λαών της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα στην Μάλτα μακρά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του στην Ιορδανία με τον Βασιλιά και με τον Πρωθυπουργό της χώρας.

“Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις συζητήσεις που είχε στην Ιορδανία για το μεταναστευτικό, καθώς επίσης για το κοινό συμπέρασμα που αφορά την ανάγκη όπως προωθηθούν ad hoc συναντήσεις των κρατών της περιοχής, με στόχο την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη αυτά”, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, με αφορμή το επικείμενο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, αντάλλαξαν απόψεις για την παρούσα φάση του Κυπριακού, για τα θέματα συζήτησης στο τραπέζι των συνομιλιών, και επεσήμαναν την ανάγκη η Τουρκία να συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας, ενόψει και της `Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, αντάλλαξαν απόψεις για την ανάγκη η προσπάθεια της ΕΕ προς αντιμετώπιση του προβλήματος να επικεντρωθεί, ανάμεσα σε άλλα, και στα αίτια που προκαλούν το εν λόγω φαινόμενο, όπως και για την ανάγκη να βοηθηθούν όλες οι χώρες που φιλοξενούν σημαντικό αριθμό προσφύγων.

“Τέλος, με αφορμή τις αυριανές συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, αλλά και την επίσκεψη του κ. Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη στα τέλη Νοεμβρίου, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση πραγμάτων στην περιοχή και για την ανάγκη μέσα από κοινές πρωτοβουλίες, όπως οι τριμερείς συναντήσεις Κύπρου – Ελλάδας -Αιγύπτου και Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, αντιμετωπιστούν κοινές προκλήσεις και αναληφθούν κοινές δράσεις προς όφελος των λαών της περιοχής”, κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πηγή: KYΠΕ