Συνεργασία ΤΕΠΑΚ – Frederick


{loadposition ba_textlink}

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε στη Λεμεσό μεταξύ του Πανεπιστημίου Frederick και του ΤΕΠΑΚ με στόχο την ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας καλής συνεργασίας των δύο Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, τη διεύρυνση κοινών επιστημονικών εκδηλώσεων και τη συνεργασία σε ερευνητικά προγράμματα τοπικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς χαρακτήρα.

Επίσης, μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας μπαίνει σε συνεχή ρυθμό η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε ζητήματα που ενδιαφέρουν και τα δύο Ιδρύματα, σχετική ανακοίνωση αναφέρει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας τονίστηκε και από τις δύο πρυτανικές αρχές πως “αυτού του είδους συμφωνίες βάζουν ισχυρά θεμέλια για την προαγωγή και ισχυροποίηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου και την ανάπτυξη των παιδαγωγικών και πολιτιστικών ανταλλαγών”.

Υπογραμμίσθηκε, επίσης, ο ρόλος που διαδραματίζουν αυτές οι συνεργασίες στη δυναμική προβολή των πανεπιστημίων σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος, αναφέρεται, πως ήδη τα δύο Πανεπιστήμια συνεργάζονται σε διάφορα επίπεδα και τομείς, όπως στη συνεπίβλεψη διδακτορικής διατριβής υπό την καθοδήγηση του Δρ Μιχάλη Κωμοδρόμου από το Πανεπιστήμιο Frederick και του Δρ Κυριάκου Καλλή από το ΤΕΠΑΚ, καθώς επίσης και σε κοινά ερευνητικά προγράμματα.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Μιχάλης Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick και η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού-Παπαηλιού.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ο Δρ Κώστας Χόππας – Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών καθώς και ο Δρ Χαράλαμπος Χρυσοστόμου – Προϊστάμενος Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας από το ΤΕΠΑΚ.

Πηγή: KYΠΕ