Τούρκικα μαχητικά κατέρριψαν ρωσικό αεροσκάφος στα σύνορα με την Συρία (Vid)

Ρωσικό αεροσκάφος τύπου SU24 που παραβίασε τα τουρκικά σύνορα κατέρριψαν τουρκικά F16 αφού προηγουμένως το προειδοποίησαν στα σύνορα με τη Συρία στην περιοχή που βρίσκονται οι Τουρκομάνοι.

Οι δύο πιλότοι που βρίσκονταν στο ρωσικό αεροσκάφος έπεσαν με αλεξίπτωτα και υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο ένας εξ αυτών είναι στα χέρια Τουρκομάνων στην περιοχή Μπαϊρμπουτσάκ όπου οι Τουρκομάνοι και συριακές δυνάμεις του Άσσαντ βρίσκονται σε σύγκρουση. 

Τουρκικές στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής και καταρρίφθηκε κοντά στο χωριό Γιαμάντι όπου έχουν καταφύγει οι Τουρκομάνοι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επικοινωνώντας με τον αρχηγό του τουρκικού στρατού Χουλουσί Ακάρ ενημερώθηκε. Ανακοίνωση της προεδρίας αναφέρει ότι το ρωσικό αεροσκάφος το κατέρριψαν τουρκικά πολεμικά και ότι οι δύο πιλότοι που βρίσκονταν σε αυτό έπεσαν με αλεξίπτωτα.

Έπειτα από τη πτώση του αεροσκάφους η Συρία έστειλε ελικόπτερα αμέσως στην περιοχή. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι προσπαθούν να βρουν τους πιλότους οι οποίοι έπεσαν στην περιοχή όπου υπάρχουν συγκρούσεις με τους Τουρκομάνους. 

Δημοσιογράφος του τουρκικού καναλιού Χαμπέρτουρκ ο οποίος ήταν στην περιοχή καλύπτοντας τις συγκρούσεις με τους Τουρκομάνους μετέδωσε ότι είδε το ρωσικό αεροσκάφος και εκεί που το παρακολουθούσαν διερωτούμενοι αν θα βομβαρδίσει το είδαν να πέφτει.

 

 

Πηγή: The Huff Post/news247/ΚΥΠΕ