Σεισμός 6,8 Ρίχτερ νότια της Χιλής

{loadposition ba_textlink}

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα 100 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης Κοκίμπο της Χιλής σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού, που εδρεύει στη Χαβάη, δεν εξέδωσε προειδοποίηση.

Ο σεισμός σημειώθηκε στη βόρεια περιοχή Κοκίμπο, σε βάθος 36 χλμ. σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρό του εντοπίζεται κοντά στην ακτή, σε απόσταση 47 χλμ. από τη βόρεια πόλη Οβάγιε και περίπου 300 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, Σαντιάγο. Ο σεισμός ξύπνησε τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής αρχικά είχε εκδώσει προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι για την κοντινή παράκτια περιοχή, αλλά αργότερα το ακύρωσε, ενώ υπήρξαν αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.

Η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων, Onemi, ανακοίνωσε ότι εξετάζει να υπήρξε κάποια βλάβη.

Το Σεπτέμβριο, η ίδια περιοχή είχε συγκλονιστεί από σεισμό μεγέθους 8,3 βαθμών και ένα τσουνάμι που άφησαν πίσω τους 15 νεκρούς και περισσότερους από 16.000 άστεγους. Η Χιλή είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη και πλήττεται συχνά από σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις. Τα κτίρια της έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντέχουν την έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Πηγή: newsbeast.gr