Σιζόπουλος: “Νατοϊκή λύση’ στο Κυπριακό”

{loadposition ba_textlink}

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Λεμεσό, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η διασταυρούμενη διαπραγμάτευση που μας λέει η κυβέρνηση ότι γίνεται στις συνομιλίες, στην πράξη δυστυχώς αποδεικνύεται ότι αφορά μόνο τα θέματα στα οποία η δική μας πλευρά έχει να δώσει.

“Η ευφάνταστη πολιτική της κυβέρνησης για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται αυταπάτη και επικίνδυνη εις βάρος της πλευράς μας και των συμφερόντων του Κυπριακού Ελληνισμού.Έχουμε οδηγηθεί σε μια επικίνδυνη αρνητική εκτροπή στην οποία μεγάλη ευθύνη φέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που άκριτα στηρίζουν τις επιλογές του”, πρόσθεσε.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η πραγματικότητα είναι ότι οι συνομιλίες δεν αφορούν την εξεύρεση μιας δημοκρατικής λύσης στο Κυπριακό, αλλά την επιβολή μιας νατοϊκής λύσης βοσνιοποίησης και διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα του πάρε-δώσε στις συνομιλίες είναι:η σταδιακή αναβάθμιση του κ. Ακιντζί ως ‘προέδρου’ της τ/κ κοινότητας από τις αρχές της ΕΕ, η παραχώρηση δικαιωμάτων σε έποικους-χρήστες για τις κλεμμένες ελληνοκυπριακές περιουσίες,η συμφωνία για παραμονή πέραν των 100.000 εποίκων,η ίση αριθμητική εκπροσώπηση Ε/κ και Τ/κ στο Ανώτατο Δικαστήριο και στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, η παραχώρηση της νικώσας ψήφου σε ξένο δικαστή στα σοβαρά συνταγματικά θέματα,το δικαίωμα των ‘συνιστώντων κρατιδιών’ να υπογραφούν διεθνείς συμφωνίες, οι περιβόητες χιαστί συναντήσεις που καταρρεύσαν σχεδόν προτού αρχίσουν, η πλήρης απαλλαγή της Τουρκίας από τις ευθύνες της για την εισβολή, την κατοχή και τα μαζικά εγκλήματα πολέμου”, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για την επικίνδυνη εκτροπή στις συνομιλίες γιατί με τη στάση και τη συμπεριφορά της εμμέσως πλην σαφώς υποβοηθά στη σταδιακή αναγνώριση του ψευδοκράτους.

“Επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΔΕΚ επιμένει στην ανάγκη υιοθέτησης εθνικής στρατηγικής για το Κυπριακό, αλλά δυστυχώς τόσο το Προεδρικό όσο και οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ παραβιάζουν ακόμα και τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια κρίσιμη για το κυπριακό φάση” σημείωσε.

Εξάλλου, αναφερόμενος σε είδηση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για εμπλοκή πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων σε ύποπτες αλλαγές πολεοδομικών ζωνών, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι αυτό επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που εδώ και χρόνια είχε κάνει η ΕΔΕΚ.

“Αρκεί να δει κανείς το χάρτη μετά τις αλλαγές των πολεοδομικών ζωνών για να αντιληφθεί το μέγεθος και τις διαστάσεις του σκανδάλου.Απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και να υπάρξει επιτέλους Δικαιοσύνη σε όσους λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο, ειδικά εάν αυτοί που εμπλέκονται ήταν δημόσια πρόσωπα και κατείχαν θέσεις εξουσίας”, κατέληξε.