«Σκούπα» στις εκκρεμότητες εντός εβδομάδας επιχειρεί ο Τσίπρας

{loadposition ba_textlink}

Αγώνα δρόμου να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες εντός της εβδομάδας ώστε να επισφραγιστούν κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί και στη συνέχεια να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, δίνει το κυβερνητικό επιτελείο.

Το θέμα των εκκρεμοτήτων από τα προαπαιτούμενα που απορρέουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου απασχόλησε τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη – μίνι υπουργικό συμβούλιο, που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτήν συμμετείχαν οι κ.κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Παππάς, Τσακαλώτος καθώς και η κυρία Γεροβασίλη.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν χαρακτηριστικά το βράδυ της Δευτέρας ότι «τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Νοεμβρίου, εκτός από το ασφαλιστικό».

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ότι την Πέμπτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα δεύτερα προαπαιτούμενα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αλλαγή στο σύστημα επιδότησης του λεγόμενου αγροτικού πετρελαίου.

Αναφορικά με το φλέγον θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο κυβερνητικό επιτελείο προσανατολίζονται σε περίπου 11 ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα συμφωνηθούν με τους εταίρους εντός της εβδομάδας. Πρόκειται για ένα συνδυασμό ισοδυνάμων από μία δέσμη μέτρων. Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν ότι δεν θα περιλαμβάνονται επιπλέον φόροι σε ποτά, τσιγάρα, μοσχαρίσιο κρέας, τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. «Το κρίσιμο είναι να αποδεχθούν οι εταίροι ότι με τα μέτρα αυτά θα πιάσουμε τον στόχο των 400 εκατ. ευρώ» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Για το μεγάλο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, που δεν είναι άλλο από τα κόκκινα δάνεια, η Αθήνα αποζητά πολιτική λύση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να θέτει το μείζον θέμα και στον Πιερ Μοσκοβισί. Στο κυβερνητικό επιτελείο κάνουν λόγο για μία έντιμη λύση, η οποία θα αφήνει εντός του νόμου Κατσέλη και εκτός της λαίλαπας των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τα χαμηλότερα στρώματα και τους αδύναμους.

Πηγή: newsbeast.gr