Σόιμπλε: “Σκεφτόμαστε τη χρήση ενόπλων δυνάμεων εντός της χώρας”

“Κύριο μέλημά μας αποτελεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας ενδεχόμενο κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Γερμανίας.

Σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Ντίσελντορφ, όταν ερωτήθηκε σε σχέση με την πιθανότητα κλεισίματος των συνόρων της χώρας, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: “Δεν είναι αυτή η λύση. Πρέπει να ελέγξουμε τα σύνορα; Και πού, λοιπόν;”, υπενθυμίζοντας ότι τα σύνορα της χώρας εκτείνονται σε 3.500 χιλιόμετρα. Ο κ. Σόιμπλε τόνισε τη σημασία της από κοινού διατήρησης της ασφάλειας σε ολόκληρη την Ευρώπη: “Το θέμα πρέπει να είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης. Πρόκειται για ευρωπαϊκή ευθύνη”.

“Αξίζει να σκεφτεί κανείς το ενδεχόμενο χρήσης των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της Γερμανίας”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, με το βλέμμα στις συνέπειες των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

“Εάν είχαμε μια κατάσταση όπως αυτή στο Παρίσι, ενδεχομένως με επιθέσεις σε τρία-τέσσερα σημεία, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί αν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνατότητες”, δήλωσε τέλος ο κ. Σόιμπλε, όπως μεταδίδει η γερμανική «Rheinische Post».

Πηγή: news247.gr