Στη Ρώμη μουσουλμάνοι διαδηλώνουν κατά της τρομοκρατίας

Στις τρεις το απόγευμα τοπική ώρα, στην κεντρική πλατεία “Σάντι Απόστολί” της Αιώνιας Πόλης, μουσουλμάνοι μετανάστες αλλά και με ιταλική υπηκοότητα πρόκειται να διαδηλώσουν με σύνθημα “Not in my name”, (Οχι εξ ονόματός μου), καταδικάζοντας κάθε είδος τρομοκρατίας,αλλά και μίσους που προσπαθεί να στηριχθεί σε θρησκευτικά κίνητρα.

H άμεση αναφορά είναι στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι ,αλλά και σε εκείνη στο ξενοδοχείο Radisson στο Μάλι.

“Ο ισλαμικός κόσμος καταδικάζει χωρίς δισταγμούς τις τραγωδίες αυτές και τις τρομοκρατικές πράξεις”, δήλωσε ο Ιζεντίν Ελζίρ, ιμάμης της Φλωρεντίας και πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμανικών Κοινοτήτων Ιταλίας.

“Θέλουμε να στείλουμε και ένα μήνυμα στους ιταλούς πολίτες καθολικής θρησκείας: όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο”, προσθέτει ο Ελζίρ, μιλώντας στον Τύπο.

Ζητά, όμως, παράλληλα, να μπορέσουν να οικοδομηθούν χώροι λατρείας αξιοπρεπείς, όπου οι μουσουλμάνοι πιστοί να προσεύχονται με τον κατάλληλο τρόπο.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβάλλουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, μουσουλμάνοι πιστοί από όλο τον κόσμο, στηρίζουν την πρωτοβουλία “Not In my name” τονίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι ” το Χαλιφάτο δεν εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους”, ότι “η δράση των τρομοκρατών είναι απάνθρωπη” και “δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ευσπλαχνία”.