Στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και οι συνέπειες που αυτό θα επιφέρει για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, οι ισπανικές εκλογές είναι τα θέματα που απασχολούν τη Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη.

Πρόκειται για την τελευταία Σύνοδο για το 2015, η οποία γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στα κεντρικά γραφεία της Ενωμένης Αριστεράς στη Μαδρίτη και αναπόφευκτα, το κλίμα και η συζήτηση γίνεται στη σκιά του πολύνεκρου τρομοκρατικού χτυπήματος της Παρασκευής και των συνεπειών που αυτό θα επιφέρει για τη δημοκρατία στην Ευρώπη και την προσφυγική κρίση. Στην ατζέντα βρίσκονται ακόμη οι πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Πορτογαλία, οι ισπανικές εκλογές, η επικείμενη σύνοδος για την κλιματική αλλαγή, αλλά και η πολιτική ατζέντα και η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως το επόμενο συνέδριο του ΚΕΑ στα τέλη του 2016.

Σήμερα, Κυριακή, μετά το τέλος της συνάντησης, διοργανώνεται μεγάλη προεκλογική εκδήλωση της Ενωμένης Αριστεράς με τον επικεφαλής, Αλμπέρτο Γκαρθόν και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Πηγή: newsbeast.gr