Στην φυλακή ο ανταποκριτής της εφημερίδας Washington Post στο Ιράν

O ανταποκριτής της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post στο Ιράν, Τζέισον Ρεζάιαν, που συνελήφθη τον Ιούλιο του 2014 και κατηγορείται για «κατασκοπεία» καταδικάστηκε σε μια ποινή φυλάκισης, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Δικαστικής Αρχής του Ιράν, χωρίς να διευκρινίσει τη χρονική διάρκεια.

«Η ετυμηγορία περιλαμβάνει μια ποινή φυλάκισης» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Γκολαμχοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Την 11η Οκτωβρίου ο ίδιος εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει ότι μια απόφαση στη δίκη του Ιρανοαμερικανού δημοσιογράφου ηλικίας 39 ετών είχε εκδοθεί χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι έχει ενημερωθεί σχετικά με τις πληροφορίες που μετέδωσε το IRNA ωστόσο δε μπορεί να τις επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

Δεν έχει επίσης καταστεί σαφές γιατί το Ιράν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση σε βάρος του 39χρονου Ρεζάιαν.

Ο Ρεζάιαν συνελήφθη τον Ιούλιο του 2014 στο σπίτι του στην Τεχεράνη όπου εργαζόταν τα δύο προηγούμενα χρόνια ως ανταποκριτής της αμερικανικής εφημερίδας. Από τον Μάιο δικαζόταν, κεκλεισμένων των θυρών, στο επαναστατικό δικαστήριο της Τεχεράνης που εξετάζει πολιτικές υποθέσεις ή κατηγορίες που αφορούν την εθνική ασφάλεια του Ιράν.

Πηγή: news247.gr