Στην Πάφο πάνε οι περισσότεροι τουρίστες

Βάσει των πρόσφατων επίσημων στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας διαφαίνεται ότι η Πάφος μέχρι τώρα έχει προσελκύσει μια αυξημένη ροή επισκεπτών και έχει καταγράψει ικανοποιητικά  αποτελέσματα για την περίοδο Μάιο- Οκτώβριο από τις αγορές κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου, Γερμανίας, Αυστρίας, Ολλανδίας, Γαλλίας, Πολωνίας κ.α , σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται- όπως αναφέρεται-  ότι οι αφίξεις στην Επαρχία Πάφου  από τον Μάιο μέχρι τον μήνα Οκτώβριο  ήταν κατά περίπου 7-10 % αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Αναμένεται επίσης,  αύξηση στο μερίδιο της Πάφου από στις ολικές αφίξεις που καταλήγουν Κύπρο, αφού οι πλείστες  αγορές που παρουσιάζουν αυξήσεις το μεγαλύτερο μερίδιο επικεντρώθηκε στην επαρχία Πάφου.  

Όπως σημειώνεται τα αποτελέσματα αυτά δεν επιβεβαιώνουν όμως αειφορία στην τουριστική βιομηχανία αφού τα εισοδήματα δυστυχώς παραμένουν ακόμη καθηλωμένα, η ανεργία σε ψηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα βλέπουμε και αλλαγή στην τάση με μείωση στην μέση διάρκεια παραμονής.  

Παρόλα αυτά οι φορείς της Πάφου αισιοδοξούν , προστίθεται στην ανακοίνωση, τα επόμενα χρόνια να ανεβάσουν την επαρχία Πάφου ακόμη πιο ψηλά μέσα από μια ομαδική προσπάθεια των εμπλεκομένων.

Στις προτεραιότητες της Τουριστικής Πάφου  εντάσσονται μεταξύ άλλων η ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και αναβάθμιση της προσφερόμενης τουριστικής εμπειρίας, η συνέχιση της αναβάθμισης και γενικότερης υποδομής της επαρχίας και του δομημένου περιβάλλοντος, η εντατικοποίηση των προσπαθειών για περαιτέρω ενίσχυση της αεροπορικής πρόσβασης από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου και η επέκταση της καλοκαιρινής περιόδου και απάβλυνση της εποχικότητας ώστε αν καταστεί η Πάφος και πάλι  ολόχρονος τουριστικός προορισμός .

Επιπρόσθετα στις προτεραιότητες της Τουριστικής Πάφου εντάσσεται η διείσδυση σε τμήματα αγορών που η Πάφος μπορεί να πρωτοπορήσει όπως γαμήλιες τελετές, αθλητικό τουρισμό, τουρισμό υπαίθρου, καταδυτικό τουρισμό, πολιτιστικό κ.α, καθώς και η διείσδυση σε γεωγραφικές αγορές με καλές προοπτικές όπως Γερμανία, Σκανδιναβικές, Πολωνία, Γαλλία, Ισραήλ, κ,α.

Κλείνοντας, η ΕΤΑΠ Πάφου  ευχαριστεί  θερμά τους διάφορους φορείς που την απαρτίζουν(τοπικές αρχές,  ΠΑΣΥΞΕ, Κ.Ο.Τ  κ.α) για την στήριξη και καλεί όλους μέσα από σκληρή δουλειά και επιμονή να ανεβάσουν την  Πάφο  ακόμη πιο ψηλά  στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και στις
προτιμήσεις των ταξιδιωτών.     

Πηγή: KYΠΕ