Στο Κοτσιάτη και όχι στη Κόσιη τα απορρίμματα Λάρνακας και Αμμοχώστου

{loadposition ba_textlink}

Στο σκυβαλότοπο του Κοτσιάτη και όχι στο εργοστάσιο της Κόσιης θα μεταφέρουν από τις 18 Νοεμβρίου 2015 τα απορρίμματα τους οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του συμβουλίου διαχείρισης ΟΕΔΑ Κόσιης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΧΥΤΥ Κόσιης αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του συμβουλίου διαχείρισης ΟΕΔΑ Κόσιης μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια διαβουλεύσεων και πιέσεων προς τους εκάστοτε Υπουργούς Εσωτερικών κατέληξε σε μια επιθυμητή λύση των 39,90 ευρώ αντί 75 ευρώ τον τόνο για τα εισερχόμενα απορρίμματα στο εργοστάσιο στην Κόσιη».

Προστίθεται ότι «αυτή την στιγμή οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Επαρχιών Λάρνακα και Αμμοχώστου θα συνεχίσουν να πληρώνουν το δυσβάστακτο αυτό ποσό εις βάρος των πολιτών τους».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συμβουλίου διαχείρισης ΟΕΔΑ Κόσιης, συνεχίζει η ανακοίνωση «στην τελευταία του συνεδρία αποφάσισε όπως όλοι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης των επαρχιών Λάρνακας & Αμμοχώστου από τις 18 Νοεμβρίου 2015 μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στον σκυβαλλότοπο Κοτσιάτη αντί στο εργοστάσιο της Κόσιης».

Αναφέρεται ακόμα ότι «στις 17 Νοεμβρίου 2015 έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης των επαρχιών Λάρνακας & Αμμοχώστου για συζήτηση του όλου θέματος».