Στο Υπουργείο Μεταφορών 42 κοινοτάρχες για το θέμα του ΟΣΕΛ

{loadposition ba_textlink}

Στο υπουργείο Μεταφορών θα μεταβούν το πρωί της Δευτέρας οι κοινοτάρχες των σαραντα-δύο κοινοτήτων της Λευκωσίας οι οποίες επηρεάζονται από το πρόβλημα που προέκυψε με τα λεωφορεία του Οσέλ.

Η πλειοψηφία των κοινοταρχών συνήλθαν το πρωί στο Αρεδιού και αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κοινοτήτων, Κοινοτάρχης Καπέδων Ανδρέας Κιτρομηλίδης, δήλωσε ότι θα μεταφέρουν την απαίτησή τους στον υπουργό Μεταφορών, να αναλάβει την επίλυση του προβλήματος ώστε να επαναρχίσουν όλα τα δρομολόγια τη Δευτέρα. Θεωρούν, πρόσθεσε, πως το αρμόδιο υπουργείο φέρει ευθύνη για την κατάσταση.

Ο κύριος Κιτρομηλίδης προειδοποίησε, ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα συναντηθούν εκ νέου και θα αποφασίσουν τη λήψη δικαστικών μέτρων μη αποκλειομένων και των δυναμικών.

Στο μεταξύ, επεισοδιακή φαίνεται ότι ήταν η επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές στο σταθμό του Αρεδιού από τον Οσέλ για εκτέλεση του δικαστικού διατάγματος και μετακίνηση των λεωφορείων που βρίσκονται σταθμευμένα εκεί.

Ο Τάσος Μιχαηλίδης, μέτοχος του ΟΣΕΛ, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ο Πρόεδρος της εταιρείας Ιορδάνης Ιορδάνους, μετέβη στο σταθμό στις τρεις το πρωί, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών και ανέγνωσε στην κόρη του που βρισκόταν εκεί, το δικαστικό διάταγμα το οποίο είχε εκδοθεί την Πέμπτη. Ο Τάσος Μιχαηλίδης κατήγγειλε ότι εκσκαφέας, ο οποίος επιστρατεύθηκε από τον Οσέλ κτύπησε το γιο του ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η επιχείρηση έγινε, συνοδεία ανδρών της Μααδ και μελών της Αστυνομίας, δήλωσε στο ΡΙΚ ο εκπρόσωπος τύπου της Δύναμης Ανδρέας Αγγελίδης, προκειμένου να τηρηθεί η ασφάλεια και η τάξη.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με τον εκσκαφέα, ο κύριος Αγγελίδης δήλωσε ότι βρισκόταν εκεί για να κλείσει το όρυγμα. Πρόσθεσε, ότι άτομο, το οποίο παραπονέθηκε ότι είχε κτυπηθεί, διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο ότι είχε ερυθρότητα στο αριστερό πόδι. Το θέμα, κατέληξε ο κύριος Αγγελίδης, διερευνάται από την αστυνομία.

Πηγή: riknews.com.cy