Στους 9 οι μαθητές που συνελήφθησαν για τα επεισόδια κατά τ/Κ

{loadposition ba_textlink}

Στους εννέα ανήλθαν οι μαθητές που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τα προχθεσινά επεισόδια και τους βανδαλισμούς εναντίον αυτοκινήτων με επιβαίνοντες Τουρκοκύπριους.

Όπως δήλωσε στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης χθες βράδυ και σήμερα το πρωί συνελήφθησαν άλλοι 5 μαθητές ηλικίας 16 έως 18 ετών. Είπε επίσης ότι εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων έξι ενταλμάτων σύλληψης εναντίον μαθητών. Πρόσθεσε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό για να καταχωρηθεί στο Δικαστήριο. Σύμφωνα με την Αστυνομία όλοι οι συλληφθέντες είναι μαθητές στο ίδιο Λύκειο της Λευκωσίας. Σήμερα, είπε ο κύριος Αγγελίδης, οι ανακριτές θα αποφασίσουν κατά πόσον θα ζητήσουν την κράτηση των συλληφθέντων μαθητών, σημειώνοντας ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κατηγορηθούν γραπτώς και να αφεθούν ελεύθεροι.

Υπουργός Παιδείας : Θα τιμωρηθούν και με βάση τους σχολικούς κανονισμούς

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, σε δηλώσεις, επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο, διευκρίνησε ότι οι, εμπλεκόμενοι στα επεισόδια, μαθητές θα τιμωρηθούν και με βάση τους σχολικούς κανονισμούς. Κάποιοι από τους μαθητές αυτούς, πρόσθεσε, παρουσίασαν και στο παρελθόν κρούσματα απειθαρχίας.
Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι, με συνεργασία όλων των φορέων, μέσα και έξω από το σχολείο, γίνεται προσπάθεια να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Είμαστε, είπε, ήσυχοι με τη συνείδηση μας ότι την τελευταία περίοδο γίνονται πάρα πολλά για να δώσουμε στα παιδιά μας τις σωστές αξίες, με πρωτοβουλίες για σεβασμό στην αξιοπρέπεια, τη διαφορετικότητα και τερματισμό της ρητορικής για το μίσος.

ΟΕΛΜΕΚ: Τα κόμματα να τερματίσουν τον εναγκαλισμό των οργανώσεων των μαθητών.

Ο Πρόεδρος της Οέλμεκ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, απηύθυνε έκκληση προς τις ηγεσίες του Δησύ και του Ακέλ να τερματίσουν τον εναγκαλισμό των οργανώσεων των μαθητών. Απέδωσε τα επεισόδια και σε παρενέργειες από το κλίμα που δημιουργήθηκε από το διχασμό και την αντιπαράθεση των μαθητών και την πραγματοποίηση δύο, ξεχωριστών, αντικατοχικών εκδηλώσεων. Επέκρινε, επίσης, την Αστυνομία για ελλιπή αστυνόμευση της πορείας των μαθητών στους δρόμους της Λευκωσίας.

Πηγή: riknews.com.cy