Στους δρόμους κατά της μεταρρύθμισης Ρέντσι στην Παιδεία

{loadposition ba_textlink}

Διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης της παιδείας την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση Ρέντσι, πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Ιταλία. Παράλληλα κατέβηκαν σε απεργία οι εκπαιδευτικοί των αυτόνομων συνδικάτων Cobas, Unicobas, Anief και Cub. «Ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα» και «τα σχολεία λένε όχι στον Ρέντσι», είναι δύο από τα κύρια συνθήματα της κινητοποίησης.

Μαθητές και καθηγητές διαδήλωσαν μπροστά στην βουλή της Ρώμης με αίτημα την πρόσληψη όλων των εποχικών εκπαιδευτικών για τους οποίους η μεταρρύθμιση της ιταλικής κεντροαριστερής κυβέρνησης δεν εγγυάται μόνιμη θέση εργασίας, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Παράλληλα, η απεργιακή κινητοποίηση και οι διαδηλώσεις απορρίπτουν την «ταπεινωτική απόφαση της κυβέρνησης Ρέντσι να αυξήσει κατά 8 ευρώ μεικτά τους μισθούς των καθηγητών», έπειτα από έξι χρόνια κατά τα οποία οι αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων είχαν «παγώσει».

Στο Μιλάνο, οι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία και τραυματίσθηκαν στο κεφάλι ένας 50χρονος καθηγητής και ένας 18χρονος μαθητής.

Στη Νάπολη δυο νέοι (εκ των οποίων ο ένας λιποθύμησε) και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούσθηκαν με τους διαδηλωτές, οι οποίοι ήθελαν να κατευθυνθούν προς την τοπική έδρα της Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria.

Πηγή: newsbeast.gr