Συνάντηση Αναστασιάδη – Χάμοντ

{loadposition ba_textlink}

Το Κυπριακό, οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ και διμερή ζητήματα ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χάμοντ άρχισε τον κύκλο επαφών στο νησί με συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό και ειδικότερα την παρούσα κατάσταση πραγμάτων, καθώς και συγκεκριμένες πτυχές του προβλήματος που συζητούνται αυτή την στιγμή βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Το Κυπριακό», είπε, «ήταν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, και πιο συγκεκριμένα η κατάσταση πραγμάτων στις συνομιλίες, αλλά και συγκεκριμένες πτυχές του Κυπριακού που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και, σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος που αναμένεται η Τουρκία να διαδραματίσει στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, συζητήθηκαν επίσης και τα ευρωτουρκικά σε συνδυασμό και με το μεταναστευτικό και το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, συζητήθηκαν και οι βρετανικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, καθώς επίσης και ένας αριθμός διμερών θεμάτων.