Δεν υπήρχε τεχνική βλάβη, λέει τώρα η Airbus

{loadposition ba_textlink}

Η έρευνα σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας Metrojet που πραγματοποιούσε την πτήση A321 στην Αίγυπτο δεν έδειξε ότι υπήρχε κανένα θέμα τεχνικής φύσεως στο Airbus, είπε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου του ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένα στοιχείο που αφήνει να υπονοηθεί ότι η ασφάλεια του αεροσκάφους δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

«Δεδομένης της εξέλιξης των ερευνών, δεν έχει εξακριβωθεί καμία δυσλειτουργία (στο αεροσκάφος) για την οποία το Airbus δεν απέστειλε προειδοποίηση AIT (Accident Information Transmission, ένα σήμα κινδύνου)» στους πελάτες της, επισήμανε ο ίδιος.

Μια τέτοια διαδικασία θα ήταν επιτακτική στην περίπτωση που ένα τεχνικής φύσης πρόβλημα είχε διαπιστωθεί στο αεροσκάφος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Φαμπρίς Μπρεζιέ στο αμερικανικό δίκτυο CNBC στο πλαίσιο της έκθεσης Αεροναυπηγικής στο Ντουμπάι, που ξεκίνησε χθες Κυριακή.

«Πέραν του συναισθήματος και της συμπόνιας που τρέφουμε έπειτα από αυτήν την τραγωδία, μπορώ να πω ότι σε αυτό το στάδιο, αυτά που έχουν προκύψει από την έρευνα δεν έχουν καταδείξει καμία τεχνική βλάβη από την πλευρά μας, σχετικά με το στόλο των A321» τόνισε ο ίδιος.

«Ωστόσο πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα της έρευνας» προσέθεσε ο ίδιος.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.