Ταλαιπωρίας συνέχεια και σήμερα για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών

{loadposition ba_textlink}

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων των 42 κοινοτήτων της Ορεινής Λευκωσίας, αφού τα λεωφορεία του ΟΣΕΛ παραμένουν εγκλωβισμένα στο Αρεδιού.

Ο κοινοτάρχης Αρεδιού, Ιωάννης Ιωάννου, μιλώντας στο Τρίτο, κάλεσε το Υπουργείο Μεταφορών και τους μετόχους του ΟΣΕΛ να βρουν λύσεις, ώστε τα λεωφορεία να επαναρχίσουν τα δρομολόγιά τους.

Δεν μπορεί, τόνισε, για ένα μέτοχο να ταλαιπωρούνται μαθητές, εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι που πρέπει να επισκεφθούν το νοσοκομείο.
Όπως έγιναν τα ορύγματα, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ιωάννου, μπορούν και να φύγουν, αρκεί να υπάρχει θέληση από όλες τις πλευρές.

Ο ΟΣΕΛ εν αναμονή άσκησης δικαστικού διατάγματος εναντίον Τάσου Μιχαηλίδη 

Ο ΟΣΕΛ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως προβαίνει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες “για άρση της παρανομίας και επανάκτηση των λεωφορείων του και του Σταθμού Εξυπηρέτησης Επιβατών στο Αρεδιού, που τελούν υπό την ομηρία του κ. Τάσου Μιχαηλίδη και μελών της οικογένειας του”.

“Βρισκόμαστε εν αναμονή αποφάσεων του Δικαστηρίου προς εκτέλεση του Δικαστικού Διατάγματος, δεδομένης της παρακοής σεβασμού του και συνέχισης της ομηρίας των λεωφορείων και του Σταθμού. Επίσης, προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου, σε σχέση με την παρακώλυση των δημοσίων συγκοινωνιών”, σημειώνεται.

Ο ΟΣΕΛ θεωρεί ότι δεν είναι παραγωγικό προς αυτή την κατεύθυνση, να εισέρχεται σε δημόσιο διάλογο σχολιάζοντας τις διάφορες δημόσιες δηλώσεις ατόμων που δεν γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, δεν αναφέρονται σε αυτά και που ορισμένες φορές προβάλλουν ισχυρισμούς που αγγίζουν την σφαίρα του παραλόγου.

“Σκοπός των δηλώσεων αυτών είναι δυστυχώς η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στην κοινή γνώμη. Ο ΟΣΕΛ οφείλει να κινείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα έναντι στο επιβατικό κοινό και τη σύμβαση του με το Κράτος με το οποίο συνεργάζεται και βρίσκεται σε συνεχή επαφή”, αναφέρεται.

Μοναδικός γνώμονας των ενεργειών μας, σημειώνεται, είναι η αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού στις περιοχές που επηρεάζονται από τις παράνομες ενέργειες του κ. Τάσου Μιχαηλίδη – αυτή είναι αποκλειστικά και μόνο η αιτία αδυναμίας του ΟΣΕΛ να εξυπηρετήσει τους επιβάτες των κοινοτήτων που επηρεάζονται από τα μέτρα αυτά.

“Εκτιμούμε ότι ο μόνος τρόπος αποκατάστασης της νομιμότητας είναι η νομική οδός και γι’ αυτό στραφήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση. Απολογούμαστε εκ νέου για την ταλαιπωρία των επιβατών και των πολιτών. Όλες οι ενέργειες και τα νομικά μέτρα στα οποία προχωρεί ο ΟΣΕΛ στοχεύουν στην αποκατάσταση των δρομολογίων και εξυπηρέτηση των επιβατών. Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε και τους κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, των οποίων την δυσφορία κατανοούμε πλήρως, να συνδράμουν για αποκατάσταση της νομιμότητας με την εφαρμογή του Δικαστικού Διατάγματος το συντομότερο δυνατό”, προστίθεται.

“Ενδεχομένως η συναδελφική τους σχέση με τον κ. Τάσο Μιχαηλίδη, ο οποίος είναι κοινοτάρχης κοινότητας της περιοχής, μπορεί να αποβεί βοηθητική προς αυτή την κατεύθυνση. Ο στόχος μας παραμένει κοινός και δεν είναι άλλος από την αποκατάσταση του προγράμματος δρομολογίων του ΟΣΕΛ στις περιοχές τους για την εξυπηρέτηση μαθητών και επιβατών. Αυτό είναι αδύνατο να γίνει με άλλο τρόπο, λόγω του μεγάλου αριθμού λεωφορείων του ΟΣΕΛ που παράνομα κατακρατεί ο κ. Μιχαηλίδης στο σταθμό Αρεδιού”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: riknews.com.cy/ΚΥΠΕ