Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Παρίσι

Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Παρίσι, όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ. Πρόκειται για τον 29χρονο Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφάι, ο οποίος είχε γεννηθεί σε ένα φτωχό προάστιο του Παρισιού και ήταν αλγερινής καταγωγής.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σύμφωνα με την Telegraph οκτώ φορές αλλά για μικρής σημασίας εγκλήματα και είχε μπει στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών από το 2010. Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Γαλλίαςερεύνησαν το πατρικό του σπίτι.

Στην ταυτοποίηση του δράστη οδήγησε το κομμένο δάχτυλο που εντοπίστηκε στον τόπο της πολύνεκρης επίθεσης.

Πλαστό το διαβατήριο;

Στο μεταξύ το συριακό διαβατήριο το οποίο βρέθηκε κοντά στη σορό του ενός από τους βομβιστές-καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι ενδέχεται να είναι πλαστό, μετέδωσαν ΜΜΕ επικαλούμενα μια πηγή στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει χθες Σάββατο ότι ένα συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στο πτώμα του ενός από τους εξτρεμιστές που ανατινάχθηκαν έξω από το Σταντ ντε Φρανς.

Όμως Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου, εξήγησε.

Πηγή: The Huff Post