ΠτΔ: “Θα ανακουφίσουμε τους οφειλέτες”

{loadposition ba_textlink}

Συνάντηση με εκπροσώπους των Τραπεζών και την Διοικήτρια της ΚΤ Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για το θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, προγραμματίζει να έχει εντός της εβδομάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος, μετά τα εγκαίνια της αίθουσας κειμηλίων “Γλαύκος Κληρίδης” στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, και ερωτηθείς αν θα πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση. Εντός της εβδομάδος ελπίζω να πραγματοποιηθεί. Στόχος, όπως σημείωσε, είναι επιτέλους να υπάρξουν και οδηγίες και αποφασιστικότητα από πλευράς Τραπεζών, οι οποίες με τη θέσπιση νομοθεσίας για πώληση πακέτων δανείων σίγουρα είναι έτοιμες να δεχθούν μειώσεις ή εκπτώσεις στα δάνεια.

“Θα πρέπει, συνεπώς, να δούμε πώς είναι δυνατόν με τις αναδιαρθρώσεις -που να αποτελούν πραγματικές αναδιαρθρώσεις- να δώσουμε την ευκαιρία ανακούφισης στους οφειλέτες για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν προκύψει και σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης”, είπε.

Ερωτηθείς, με αφορμή την τελευταία αναβάθμιση της οικονομίας από του Moody`s, αν είναι εφικτός ο στόχος της εξόδου από το Μνημόνιο τον ερχόμενο Μάρτιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την βεβαιότητά ότι αυτό θα γίνει αν συνεχίσουμε με πειθαρχημένη πολιτική και τακτική.

“Είμαι βέβαιος ότι όπως μέχρι σήμερα έχουμε καταγράψει μια δυναμική επιτυχιών -χωρίς να λέω ότι εκλείπουν ακόμα τα προβλήματα της κρίσης όπως είναι η ανεργία, η αντιμετώπιση των ευάλωτων ομάδων- και από την κρίση θα βγούμε αλλά με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα δημιουργηθούν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν και η ανεργία και η φτώχεια”, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ