Το περιουσιακό στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί

{loadposition ba_textlink}

Το περιουσιακό βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από το παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας όπου έγινε η συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «οφείλω να πω ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και εύχομαι να συνεχίσει έτσι».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ερωτηθείς αν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης ήταν το περιουσιακό, απάντησε «ναι, αλλά συζητήθηκαν και παρεμφερή θέματα».

Σε ερώτηση αν συζητήθηκε στη συνάντηση το γιατί δεν παρέστη στη χθεσινή δεξίωση της Πρεσβείας της Γερμανίας ο κ. Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «έχει εκδώσει ανακοίνωση σχετικά».

Κληθείς να πει αν σήμερα συζητήθηκε το θέμα των επεισοδίων κατά Τουρκοκυπρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «βεβαίως, ναι, και θα εκδοθεί και κοινή ανακοίνωση για τα επεισόδια και για την πρόθεση της Κυβέρνησης να αποζημιώσει τις ζημιές στα αυτοκίνητα των Τουρκοκυπρίων».

Ερωτηθείς αν ο κ. Ακιντζί δεν μετέβη στη δεξίωση της Γερμανικής Πρεσβείας διότι δεν ήθελε να προσφωνηθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι «δεν θέλω να σχολιάσω τις θέσεις του κ. Ακιντζί. Εγώ γνωρίζω ότι έχω παραστεί ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσφωνήθηκα αναλόγως, ως όφειλε (να κάνει) κράτος μέλος και γενικότερα τα κράτη, όπως συνηθίζουν – εξ ου και οι διεθνείς, γενικότερα, δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πέραν τούτου δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να σχολιάζω για τα όποια ενδεχόμενα προβλήματα αντιμετωπίζουν κάποιοι άλλοι».

Πηγή: KYΠΕ