Τρομοκρατικές επιθέσεις φοβούνται οι Αυστριακοί

{loadposition ba_textlink}

Δύο στους τρεις Αυστριακούς ή ένα ποσοστό 67% φοβούνται ότι θα μπορούσαν να γίνουν και στη χώρα τους τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως διαπιστώνεται σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του αυστριακού εβδομαδιαίου πολιτικοοικονομικού περιοδικού «Προφίλ», της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Μια αυστηρότερη παρακολούθηση των τηλεφώνων και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, φέρεται να υποστηρίζει ένα ποσοστό 59% των ερωτηθέντων.

Το αίσθημα ανασφάλειας στους Αυστριακούς πολίτες, εξαρτάται, βάση της δημοσκόπησης, από την πολιτική τοποθέτησή τους, με το ποσοστό εκείνων που διατυπώνουν φόβους για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις να είναι υψηλότερο στους ψηφοφόρους του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και να φθάνει στο 89%, ενώ στους ψηφοφόρους των Πρασίνων είναι μόλις 29%.

Οι ψηφοφόροι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, το οποίο ηγείται του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα ,φέρεται να φοβούνται τρομοκρατικές επιθέσεις σε ποσοστό 59%, εκείνοι του Λαϊκού Κόμματος σε ποσοστό 58% , ενώ του νεοφιλελεύθερου «Νέος» σε 49%.

Οι ψηφοφόροι του Κόμματος των Ελευθέρων,του μεγαλύτερου της αυστριακής αντιπολίτευσης το οποίο εμφανίζεται πλέον σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ως πρώτη πολιτική δύναμη,ζητούν, σε ποσοστό 67%, σκληρότερα μέτρα παρακολούθησης, τα οποία φέρονται να υποστηρίζουν σε ποσοστό 64 ο/ο οι ψηφοφόροι του Λαϊκού Κόμματος, 60% του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, 34% οι ψηφοφόροι των Πράσινων και 32% του «Νέος».

Τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να επικροτεί ποσοστό 52% των Αυστριακών, με τους ψηφοφόρους των Ελευθέρων να εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό, 66%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων είναι 61% στο «Νέος», 56% στους Σοσιαλδημοκράτες, 41% στο Λαϊκό Κόμμα και 35% στους ψηφοφόρους των Πράσινων.

Πηγή: newsbeast.gr