Τσίπρας: “Μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια των τρομοκρατών”

«Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ήταν ένα χτύπημα τυφλό αλλά στοχευμένο. Ήταν ένα χτύπημα στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ένα χτύπημα στην Ευρώπη της πολυπολιτισμικότητας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Τούτη την ώρα ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στο Γαλλικό λαό και συμπαραστεκόμαστε στη Γαλλική κυβέρνηση» είπε.

«Μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια των τρομοκρατών και της βαρβαρότητας» σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, υποδεικνύοντας πως την τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα θα τη νικήσουμε μόνο αν επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην επιλογή μας για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Τόνισε ότι είναι χρέος μας να εξαρθρώσουμε και να απομονώσουμε τους τρομοκράτες, αλλά και να σταματήσουμε άμεσα το κύκλο της βίας και των πολεμικών συγκρούσεων και να βρούμε λύση στο προσφυγικό πρόβλημα.

«Η Ευρώπη ήταν είναι και θα παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας. Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να ενισχύσουμε τις αξίες του ουμανισμού και της ελευθερίας που ανέδειξε η Γαλλική επανάσταση» επεσήμανε.

Πηγή: KYΠΕ