Τζιχαντιστές απειλούν να τινάξουν στον αέρα το Λευκό Οίκο (vids)

 

{loadposition ba_textlink}

Το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε ένα βίντεο χθες απειλώντας τον Λευκό Οίκο με βομβιστές αυτοκτονίας και ανατινάξεις αυτοκινήτων και ορκιζόμενο ότι θα εξακολουθήσει τις επιθέσεις στη Γαλλία.

Το βίντεο διάρκειας έξι λεπτών που ανέβασαν στο διαδίκτυο οι τζιχαντιστές στο Ιράκ επικροτούν τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα (την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει), σύμφωνα με μετάφραση από τα αραβικά που παρείχε η εταιρεία SITE Intelligence, η οποία εδρεύει στην Μάριλαντ.

Η τελευταία αυτή απειλή ακολουθεί ένα βίντεο του ΙΚ προηγούμενη μέρα που δείχνει σκηνές από τη Νέα Υόρκη, υπονοώντας ότι είναι στόχος.

Ο Τζέιμς Κόμι, διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών (FBI), είπε χθες ότι δεν ήταν ενήμερος ότι υπάρχει βάσιμη απειλή επίθεσης «σαν αυτή του Παρισίου» στις ΗΠΑ, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι είπε χθες στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι το βίντεο περί απειλής εναντίον του Λευκού Οίκου εξετάζεται για να εξακριβωθεί «η αξιοπιστία του». Πρόσθεσε δε, «Όλοι μας εδώ στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παίρνουμε αυτές τις απειλές πολύ σοβαρά.»

Το βίντεο ξεκινά με κλιπ της τηλεόρασης από τις επιθέσεις στο Παρίσι και μετά δείχνει δύο τζιχαντιστές να μιλάνε ξεχωριστά απευθυνόμενοι στην κάμερα. Με τίτλο «Το Παρίσι πριν τη Ρώμη», δείχνει έναν τζιχαντιστή του ΙΚ να απειλεί ότι θα χτυπήσει τα γαλλικά μνημεία και τον Λευκό Οίκο. «Θα τον ανατινάξουμε, όπως ανατινάξαμε και τα είδωλα σε αυτή την καλή χώρα,» λέει ο ένας, αναφερόμενος στον Λευκό Οίκο. Ο δεύτερος απειλεί τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. «Θα τους ψήσουμε στη σχάρα […] με ζώνες [αυτοκτονίας] και παγιδευμένα αυτοκίνητα,» λέει.