Υπηρεσία Εσ. Ελέγχου: Aγορά υπηρεσιών για αντιμετώπιση του φόρτου εργασίας

{loadposition ba_textlink}

Στην αγορά υπηρεσιών προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί προσωπικό για να ασχολείται περισσότερο με τον έλεγχο της λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας.

Αυτό δήλωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ο Ά Λειτουργός Εσωτερικού Ελέγχου της Υπηρεσίας Χρίστος Κάρουλας, ο οποίος παρουσίασε τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας για το 2016. Ο προϋπολογισμός προβλέπει δαπάνες 1,98 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση μόλις 7.000 ευρώ σε σχέση με το 2015.

Ο κ. Κάρουλας είπε ότι τα τελευταία τρία χρόνια ελέγχαμε σχεδόν μόνο συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ τώρα με την αγορά υπηρεσιών που θα αφορά τον έλεγχο μόνο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων μπορεί να επεκτείνουμε την εργασία και στον εσωτερικό έλεγχο.

Σημείωσε γύρω στους 28 λειτουργούς της Υπηρεσίας ασχολούνται με τον έλεγχο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Οι βουλευτές ζήτησαν να γίνεται εσωτερικός έλεγχος σε όλη τη δημόσια υπηρεσία πέρα των ελέγχων που γίνεται στα ευρωπαϊκά προγράμματα γιατί αυτό έχει σημασία τόσο για το κοινό όσο και για την οικονομία.

Ο κ. Κάρουλας είπε ότι η υπηρεσία διενεργεί τρεις μορφές ελέγχου, όπως ο έλεγχος στο μηχανογραφικό σύστημα σε σχέση με την ασφάλεια του για το οποίο έχουν προγραμματιστεί για το 2015 έξι εξειδικευμένοι έλεγχοι.

Σημείωσε ότι κάθε χρόνο βγαίνουμε σε προσφορές για αγορά υπηρεσία στις οποίες συμμετέχουν 10 ελεγκτικά γραφεία και πρόσθεσε ότι η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου έχει δημιουργήσει μονάδα για παρακολούθηση της αγοράς υπηρεσιών σε σχέση με την εργασία που γίνεται.

Επιπλέον, ανέφερε ότι γίνεται αξιολόγηση του κινδύνου και καθορίζονται οι πιθανοί έλεγχοι όπως για παράδειγμα η εξυπηρέτηση του κοινού στα νοσοκομεία ή στα κτηματολογικά γραφεία.