Βερολίνο: Οι επιθέσεις επιβεβαιώνουν την πολιτική μας στο προσφυγικό

{loadposition ba_textlink}

Την ανάγκη αποκατάστασης «συντεταγμένων διαδικασιών» στην καταγραφή των προσφύγων επανέλαβε η γερμανική κυβέρνηση και έκανε και έκανε εκ νέου λόγο για τη σημασία των hotspots και της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι συνεχής η προσπάθεια της κυβέρνησης και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνομιλιών να φθάσουμε πάλι σε μία κατάσταση στα hotspots που επιδιώκουμε μεταξύ άλλων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρχει συντεταγμένη καταγραφή για να καταλήξουμε σε μία δίκαιη κατανομή των προσφύγων μέσα στην ΕΕ», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς και προσέθεσε: «Βεβαίως θέμα είναι και η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων, ώστε να μην αφήσουμε στους διακινητές τον χώρο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά να φθάνουν οι πρόσφυγες στην Ευρώπη μέσω συντεταγμένων διαδικασιών, και να έχουμε τότε μία δίκαιη κατανομή των βαρών μέσα στην Ευρώπη και να φθάσουμε σε μία συντεταγμένη διαδικασία».

Η κ. Βιρτς τόνισε, πάντως, ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δεν επηρεάζουν την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης στην προσφυγική κρίση, αντιθέτως, ενισχύουν τη βούληση και την αποφασιστικότητα να συνεχίσει πολύ σταθερά σε αυτή την πορεία. «Αυτές οι επιθέσεις επιβεβαίωσαν την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την προσφυγική πολιτική. Το θέμα είναι, πολύ έντονα, και προς το συμφέρον των προσφύγων, να διαλευκάνουμε αυτές τις υποθέσεις και να επιμείνουμε σε αυτή την πορεία που υπέδειξε η κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά δηλαδή τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και την μετατροπή της παράνομης μετανάστευσης σε νόμιμη. Και το θέμα είναι, βεβαίως, πολύ έντονα η καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς», δήλωσε η γερμανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των συντακτών τηρήθηκε στις 12:00 (τοπική ώρα) ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι.

Πηγή:newsbeast.gr