Βίντεο με τον τρομοκράτη του Μπατακλάν να τραγουδάει σε βίντεο ραπ! (vid)

 

{loadposition ba_textlink}

Ένα βίντεο με τον 29χρονο Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφάι, τον Γάλλο υπήκοο με τις αλγερινές ρίζες ο οποίος ήταν και ο πρώτος που ταυτοποιήθηκε από τις γαλλικές Αρχές ως ένας εκ των τρομοκρατών στο θέατρο Μπατακλάν δίνει στη δημοσιότητα το γαλλικό δίκτυο BFMTV τρεις μέρες μετά το μακελειό.

Στο βίντεο όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο φαίνεται ο τρομοκράτης να τραγουδάει ραπ τραγούδια. Πρόκειται για τον έναν από τους τέσσερις τρομοκράτες οι οποίοι εισέβαλαν στο θέατρο του Παρισιού κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Eagles of Death Metal την Παρασκευή το βράδυ σε μία από τις συντονισμένες επιθέσεις σε ολόκληρη την γαλλική πρωτεύουσα. Ο τρομοκράτης φαίνεται στο γαλλικό βίντεο του 2009 να τραγουδάει γαλλικά ραπ τραγούδια. Ο Μοστεφάι σύμφωνα με τα διεθνή μέσα μεγάλωσε σε ένα νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού, από Πορτογαλίδα μητέρα και Αλγερινό πατέρα. Η μητέρα του ασπάστηκε το Ισλάμ όταν παντρεύτηκε τον πατέρα του.

Φίλος του 29χρονου μίλησε στο BFMTV λέγοντας ότι παλιά ο Μοστεφάι είχε πολύ παραβατική συμπεριφορά αλλά τελευταία ασχολιόταν με την θρησκεία στην αγνή της μορφή. «Είχε σταματήσει τις ανοησίες της νεανικής παραβατικότητας. Είχε ηρεμήσει, σταμάτησε να πίνει, σταμάτησε να καπνίζει. Είχε γίνει ένας ήρεμος άνθρωπος» δήλωσε μεταξύ άλλων. Γείτονας του τρομοκράτη ωστόσο ανάφερει ότι το τελευταίο χρόνο δεχόταν πολύ συχνά επισκέψεις και ακόμη και όταν έλειπε τον περίμενε κόσμος στο διάδρομο. Είχαν υποψιαστεί ότι ίσως συμβαίνει κάτι παράξενο γιατί ήταν πολύ κλειστός, δεν μιλούσε σε κανέναν και δεν έλεγε ούτε γεια. Οι γαλλικές Αρχές ωστόσο τον είχαν στο μικροσκόπιό τους από το 2010, ως αντικείμενο υπό παρακολούθηση με την κωδική ονομασία «S», δηλαδή κρατικής ασφαλείας για πιθανή ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση, αλλά σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde το όνομά του δεν είχε συμπεριληφθεί σε κανένα αρχείο τρομοκρατικής πράξης.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτότητα του Μοστεφάι από ένα δακτυλικό του αποτύπωμα το οποίο βρέθηκε σε ένα κομμένο δάχτυλο στον τόπο της έκρηξης.

Δείτε το βίντεο…

 

Πηγή:newsbeast.gr